OMS, anunț sumbru despre pandemia de covid-19. Cât va mai dura, de fapt

OMS, anunț sumbru despre pandemia de covid-19. Cât va mai dura, de fapt
OMS, anunț despre cât va mai dura pandemia de COVID-19: detalii

Organizația Mondială a Sănătății vine cu un anunț sumbru despre criza sanitară. Cât timp va mai dura pandemia? Majoritatea oamenilor se întreabă asta?

OMS, anunț oficial: cât va mai dura pandemia de COVID-19?

Organizația Mondială a Sănătății anunță că pandemia de coronavirus va mai dura cel puțin un an, conform condițiilor actuale. Reprezentanții organizației susțin că acest termen există pentru că în țările sărace nu a ajuns încă vaccinul pentru toată lumea.

Bruce Aylward a anunțat că omenirea nu va scăpa de criza sanitară prea curând, deși toată lumea speră asta de o bună perioadă. Din păcate, cel puțin un an vom mai fi stăpâniți de virus pentru că în decursul anului viitor se va înregistra un avans lent și obositor.

Numeroase țări dezvoltate au promis să aloce sute de milioane de doze și pentru statele care nu-și permit să le acționeze. Amintim că Londra a promis 100 de milioane de doze, dar a livrat doar 10 milioane până acum, informează BBC.

În același context dr. Alyward a făcut apel la țările bogate pentru a-și ceda locul la aprovizionarea cu vaccinuri pentru a permite companiilor farmaceutice să ridice statele sărace în lista de priorități: „Vă spun că nu suntem în grafic. Trebuie să accelerăm (procesul) sau pandemia va dura cu un an în plus față de cât ar fi fost cazul”, a spus dr. Bruce Aylward.

Canada și Marea Britanie, criticate

Canada și Marea Britanie au fost criticare de alianță pentru faptul că și-au procurat vaccinuri pentru nevoile interne prin intermediul Covax, program susținut de Organizația Națiunilor Unite pentru distribuirea echilibrată a vaccinurilor anti-COVID-19.

Regatul Unit și-a luat astfel peste jumătate de milion de doze de Pfizer, iar Canada a primit prin același mecanism aproape un milon de doze de AstraZeneca.

Covax a dorit însă ca toate statele să poată beneficia de vaccinuri în modul acesta, inclusiv cele bogate. După criticile primite, Londra a amintit că a contribuit la lansarea Covax cu o donație de peste jumătate de miliard de lire sterline, timp în care Canada a anunțat că a renunțat să mai procure vaccinuri prin Covax.

  • Anunț despre doza 3

„A începe inocularea celei de-a treia doze este într-adevăr cel mai rău lucru pe care îl putem face în calitate de comunitate globală. Este nedrept şi, de asemenea, incorect pentru că nu vom opri pandemia ignorând un întreg continent (Africa), iar acest continent nu are nicio capacitate de producţie prin alte mijloace”, a adăugat el.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI