23 feb. 2023 | 09:55

Omenirea, mai aproape de cel de-al Treilea Război Mondial? Joe Biden critică ultima decizie radicală a lui Vladimir Putin: „O mare greșeală”

News
Omenirea, mai aproape de cel de-al Treilea Război Mondial? Joe Biden critică ultima decizie radicală a lui Vladimir Putin: „O mare greșeală
Joe Biden și Vladimir Putin

Decizia Rusiei de suspendare a participării la tratatul New Start a creat îngrijorări și mai mari în rândul SUA și statelor membre NATO, care regretă alegerea lui Vladimir Putin, considerând-o „profund nefericită și irepsonsabilă”. Joe Biden și-a exprimat la rândul său părerea vizavi de faptul că Putin dă semne cu privire la posibilitatea unui atac nuclear, fără a avea niciun control privind limitarea arsenalului nuclear deținut de Rusia.

Vladimir Putin a dat startul răzbunării

Rusia a decis suspendarea participării la noul Tratat de reducere a armelor strategice (START) pentru a „menține echilibrul nuclear”, New Start este ultimul acord de arme nucleare rămas între Rusia și SUA, care avea scopul de a limita numărul de rachete balistice intercontinentale din SUA și Rusia.

Motivul renunțării la participarea înc adrul acestui tratat este acela că, Putin a considerat total absurde” solicitările occidentale de a inspecta instalațiile nucleare controlate de Rusia. Atâta vreme cât SUA și NATO au declarat în repetate rânduri obiectivul lor de a distruge Rusia.

Mai mult, dictatorul de la Krmelin a catalogat dorința SUA și a Occidentului de a a avea control în continuare față de armele Rusiei drept „cinice sau proaste”, potrivit The Guardian. Mai mult, Rusia a confirmat degradarea relațiilor dintre SUA și Rusia, la inițiativa SUA.

„Pas cu pas au început să distrugă sistemul de securitate mondială și controlul armelor”, a declarat Putin, afirmând în discursul său annual că Rusia nu va face prima pasul unui atac nuclear, însă a afirmat că va efectua noi teste nucleare, dacă SUA va face acest lucru.

Ce spune Joe Biden despre decizia Rusiei

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a afirmat că Vladimir Putin a reiterat faptul că Rusia nu se sustrage din acest tratat, doar că suspendă participarea în cadrul lui.

”Condițiile în cauză nu sunt posibile în mediul conflictual actual în care NATO este din ce în ce mai mult implicată. Mai mult decât atât, NATO afirma de asemenea că este parte a Tratatului.

Trebuie să ținem cont și de capacitățile nucleare ale Germaniei și Franței, ceea ce este foarte important. Scopul de bază al președintelui nostru și al țării noastre este menținerea în continuare a acestui echilibru nuclear”, a adăugat Peskov.

Pe lângă reacțiile oficiale ale SUA și NATO, Joe Biden a ținut să critice dur decizia lui Vladimir Putin, considerând-o „o mare greșeală”, chiar în timpul discursului său din Varșovia.

Cu toate acestea, decizia lui Putin a fost aprobată de ambele camere ale parlamentului rus, miercuri, aceasta reprezentând o acțiune mai mult formală, menită să mimeze democrația.

 

Parteneri
De ce a murit, de fapt, marele actor Costel Constantin. Cum au arătat ultimele ore din viața maestrului
Redactia.ro
Adevărul despre moartea subită a lui Costel Constantin! „A ajuns la fiul lui la spital și a făcut infarct” Unde va fi înmormântat marele actor
Click.ro
Se vede TOT! Imagini INCENDIARE cu Mădălina Ghenea au ajuns pe net: În lenjerie TRANSPARENTĂ
Vocea.biz
Ce a primit, de fapt, o turistă care a plătit pentru o cameră cu „vedere la mare”, în Italia: Nimeni nu m-a păcălit așa până acum
Digi24
Cum arată la interior vila de lux, din Otopeni, în care locuiesc Jojo și Paul Ipate / FOTO
Unica.ro
Internarea în spital. Ce trebuie să știe românii
EVZ.ro
Știrile Antena Stars. Mondenă din România a recunoscut, în direct, că și-a înșelat iubitul: "Sunt o fată sinceră..." / VIDEO
Spynews
Ion Iliescu e în doliu: Ultimul Apus de soare...
Capital.ro
Alimentul românesc cu care Smaranda a dat lovitura în Peru. "E o combinație inedită care surprinde papilele gustative ale clienților"
Antena 3
Ce se întâmplă cu emisiunea „Poftiți pe la noi”, după ce a fost scoasă din grila de programe de la Antena 1. Anunțul făcut de Nea Marin
Avantaje
Cum aflii data când ieși la pensie. Formula de calcul
Mediaflux
Reacția exclusivă a Cristinei Pucean despre imaginile virale pe internet în care apare în tandrețuri cu altcineva decât Bogdan de la Ploiești. Ce spune dansatoarea
Spynews.ro
Ce se întâmplă dacă lucrezi sau speli când ai cruce neagră sau cruce roșie în calendar. Ce spune biserica
Realitatea.net
Când își plănuiesc Selly și Smaranda să devină părinți. Vlogger-ul a vorbit deschis despre acest subiect!
Antena 1
Cum arăta Viorica Dăncilă în tinerețe. Slabă, brunetă și ... Nu o RECUNOȘTI! Imagini rare
Impact.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!'
Shtiu.ro