Olguța Vasilescu dă de pământ cu ministrul Muncii: „Hai să îți explic ca pentru incompetenți ca tine. Te-ai dus Violeta Alexandru și te-ai întors Violeta bau”

Olguța Vasilescu dă de pământ cu ministrul Muncii: "Hai să îți explic ca pentru incompetenți ca tine. Te-ai dus Violeta Alexandru și te-ai întors Violeta bau"

Păruială uriașă pe scena politică. Fostul Ministru al Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a atacat-o în cea mai agresivă formă pe Violeta Alexandru, actualul ministru al Muncii. Fără a manifesta vreo urmă de respect pentru munca depusă, Olguța Vasilescu o acuză pe Violeta Alexandru de incompetență în cazul muncitorilor români batjocoriți și exploatați de fermierii din Germania.

Veștile trimise de Violeta Alexandru din Germania

Violeta Alexandru s-a aflat pentru câteva zile în Germania pentru a afla care este situația reală a angajaților români care culeg sparanghel, după ce, aceștia s-au plans de faptul că nu își primesc salariul și întâmpină condiții grele de muncă.

În urma vizitei sale acolo, ministrul Muncii a transmis că lucrurile s-au discutat și aranjat, iar drepturile românilor din Germania vor fi respectate de acum înainte. Aceasta a subliniat foarte tare importanța colaborarării cu Germania, manifestată bidirectional.

În ciuda veștilor pozitive pe care Violeta Alexandru le-a adus românilor, Olguța Vasilescu o acuză pe aceasta de incompetență și o critică pentru acuzațiile grave pe care le aduce Partidului Social Democrat.

Atac jignitor lansat pe Facebook

Fostul ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, a scris pe Facebook un mesaj adresat direct Violetei Alexandru, iar formulările dure folosite de aceasta sunt greu de citit.

„Am vaga impresie că, de la Johannis în jos, tot PNL-ul s-a îmbolnăvit de paranoia… Violeta Alexandru spune că ce se întâmplă cu muncitorii români aflați în Germania și tratați ca niște sclavi e din cauza unei legi adoptate în guvernarea PSD. Păi, Violeta, hai să îți explic ca pentru incompetenți ca tine:

1. Pentru muncitorii străini aflați pe teritoriul Germaniei acționează legea germană, nu cea română și bănuiesc că nemții nu au chemat niște PSD-iști mititei și rosii ca să le scrie legislația;

2. Nu PSD a suspendat activitatea Inspecției Muncii, de câteva luni, ca să nu mai poata fi verificată vreo firmă din România, inclusiv cele care se ocupă cu plasarea forței de muncă, ci tu, cu mânuța ta;

3. Muncitorii români care au plecat la cules de sparanghel, pe perioada pandemiei, au plecat în baza unei înțelegeri între statul român și cel german. Mai pe șleau, a sunat Merkel sub presiunea proprietarilor de ferme și, de la Johannis în jos, v-ați făcut toți preș…

Dacă pentru IT-iști, medici, etc au fost interzise zborurile spre Europa, pentru agricultori le-ați deschis prin ordonanță militară și i-ați inghesuit pe toți în aeroportul de la Cluj, fără să respectați nicio măsura sanitară, aduși inclusiv din zone carantinate, că aveau nemții nevoie de sclavi”, a scris Vasilescu pe Facebook.

Violeta Alexandru, acuzată că a fost în Germania pentru fără un scop real

Ministrul Muncii este acuzată că a mers în Germania pentru a-și câștiga simpatia cetățenilor și nu pentru a rezolva probleme cu care se confruntă românii aflați la muncă în străinătate. Pe de altă parte, Vasilescu afirmă faptul că Violeta Alexandru a selectat fermele în care nu existau probleme în rândul muncitorilor, putând astfel să prezinte o imagine curată a condițiilor de muncă pe care le au românii.

“4. În interviul dat alături de ministrul Agriculturii din Germania, că cel al Muncii nu avea timp de slugile din România, nu ai cerut decât să aibă parte de același tratament în spitale românii, ca orice neamț bolnav de COVID. Păi e obligație europenă să tratezi muncitorii din statele membre dacă se îmbolnăvesc!

Nu asta era problema muncitorilor români, ci faptul că stau înghesuiți prin containere, că nu li se asigură mesele promise și în loc de 13 euro pe oră promiși, primesc 0,65 de euro pe oră, adică sub salariul minim din Germania și sub cât ar primi din România. Dar tu habar nu ai de problemele lor! Pe ei îi apără sindicatele germane, nu guvernul român care i-a trimis să fie sclavi pe timp de pandemie;

„5. Ai vizitat niște ferme alese de nemți, unde nu sunt probleme, și ți s-a părut că e presa din România subiectivă sau opoziția care îți cere să iei măsuri. Măcar cu sindicatele germane care, de câteva săptămâni, fac scandal în apărarea conaționalilor noștri ți-ai făcut timp să vorbești?

6. Erai foarte zâmbitoare în conferința de presă, total în contradicție cu situația care reclamă prezența ta acolo! Nu citești postările colegilor tăi de partid, măcar, care îți solicitau seriozitate și să ceri respect pentru ai noștri?

7. Cu câte confederații din agricultură te-ai întâlnit în România? Că poate aveau și ei nevoie de muncitori în agricultură și poate îi plăteau și tratau mai bine decât străinii…

8. Pe directive europene nu poți face modificări în dezbatere publică, așa cum îți închipui tu, că România a acceptat prin tratat de aderare să aibă legislație europeană, dar te-ai gândit măcar ce s-ar întâmpla dacă noi am trata muncitorii nemți aflați în România, nu că ar fi prea mulți, așa cum sunt tratați românii noștri la ei? Că doar aplicăm toți legislația europeană în domeniul muncii…

9. Muncitorii români din zona carantinată Suceava au plecat prin firma de casă a lui Gheorghe Flutur, nu a vreunui PSD-ist. Ce măsuri ai luat contra acestei firme? Aaa! Niciuna! Bine, pa!
Te-ai dus Violeta Alexandru și te-ai întors Violeta Bau din Germania, cu concluzia cucului de la ora 18: PeeeeSeeeDeee este de vina!”, a concluzionat Olguța Vasilescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI