Octavian Jurma, apel disperat către autorități: „Statul să înceapă cu obligativitatea certificatului verde, nu cu obligativitatea infectării copiilor”

Octavian Jurma, apel disperat către autorități: „Statul să înceapă cu obligativitatea certificatului verde, nu cu obligativitatea infectării copiilor”

Cercetătorul Octavian Jurma nu vede cu ochi prea buni deschiderea fizică a școlilor, având în vedere creșterea semnificativă a cazurilor Covid-19. Mai mult, acesta le cere autorităților să impună măsuri mai dure cu privire la evitarea transmiterii comunitare a virusului, printre care, numărându-se și introducerea certificatului verde. Medicul subliniază, de asemenea, că deciziile autoritățile reflectă faptul că acestea ar dori o repetiție a „dezastrului” produs în școli în valul pandemic anterior.

„Săptămâna viitoare vom depăși recordul de minori internați în valul patru”

Cercetătorul Octavian Jurma trage un semnal de alarmă cu privire la explozia infectărilor în rândul elevilor. Din păcate, noul val al pandemiei lovește cu putere, iar copiii par să fie una dintre categoriile afectate.

De vină ar fi chiar autoritățile, care deși au observat rezultatele învățământului în format fizic, aceștia au continuat în același stil, așteptându-se la alte rezultate, într-un val pandemic generat de o tulpină mult mai contagioase. Potrivit acestuia, în prezent sunt 140 de minori cu Covid-19 internați în spital, urmând ca în zilele următoare, numărul să crească rapid.

Mai mult, acesta susține că autoritățile le recomandă firmelor să își protejeze angajații ținându-I în telemuncă pentru a se infecta de la copii, care pot contacta virusul de la școală.

”România azi: 140 minori internați. Cu 53% față de media de 91 a săptămânii trecute.
Până la finalul săptămânii vom depăși 200, iar săptămâna viitoare vom depăși probabil recordul de minori internați din valul 4-Delta.

După dezastrul din scoli de acum câteva săptămâni din valul 4-Delta, concluzia unanimă a autorităților a fost „vrem sa repetăm dezastrul!”
Avem o recomandare fermă pentru firme sa își țină angajații acasă, dar copiii sunt trimiși fizic la scoală să își infecteze părinții trimiși acasă de firme să nu se infecteze la muncă”, a explicat cercetătorul.

„Obligăm copiii să meargă la infectare sigură”

În continuare, cercetătorul susține că, în timp ce adulților li se dă posibilitatea să aleagă ce este mai bine pentru ei, copiii sunt obligați să accepte decizile statului, mai exact, de a merge la școală, acolo unde posibilitatea de a contacta virusul este foarte mare. Octavian Jurma face apel la stat să ia decizii corecte pentru sănătatea lor, iar dacă vor să introducă măsura obligativității, atunci să înceapă cu certificatul verde la adulți.

„Refuzăm vaccinarea, refuzăm testarea, refuzăm certificatul verde și în general, orice măsură de prevenție. Nu obligăm niciun adult să facă ceva împotriva voinței sale, dar obligăm copiii să meargă la școală, la infectare sigură!

Vreau sa meargă copiii mei la scoală, dar vreau să fie în siguranță la școală. Siguranța lor e mai presus de orice notă la școală. Daca statul vrea sa facă bine cu de-a sila cuiva atunci sa înceapă cu obligativitatea certificatului verde, nu cu obligativitatea infectării copiilor.

Mare vitejie are Statul romanesc. Găină în fața câtorva sute de adulți care rup gardul Parlamentului, dar zmeu în fața copiilor a căror sănătate depinde exclusiv de responsabilitatea adulților din jurul lor”, a transmis acesta, pe pagina sa de Facebook.

 

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI