Octavian Berceanu a fost demis de Florin Cîțu. Cine îi ia locul șefului Gărzii de Mediu acum

Octavian Berceanu a fost demis de Florin Cîțu. Cine îi ia locul șefului Gărzii de Mediu acum
Florin Cîțu încheie printr-o nouă demisie războiul cu USR PLUS

Războiul dintre premierul Florin Cîțu și foștii parteneri de coaliție USR PLUS a ajuns astăzi la ultimul capitol. După scandalul generat de demiterea ministrului de justiție, USR PLUS a decis să iasă de la guvernare cu toți miniștrii. Ca răspuns Cîțu a demis toți secretarii de stat, prefecții și înalți funcționarii veniți din rândurile alienaței. Astăzi la demis pe ultimul membru USR, Octavian Berceanu.

Florin Cîțu încheie printr-o nouă demisie războiul cu USR PLUS

Încă de la începutul acestei luni România este într-o criză politică care se accentuează de la o zi la alta. Demiterea ministrului justiție, membru USR PLUS, a generat conflictul între PNL și partenerii săi de coaliție. Punctul culminant al acestui scandal a fsot depunerea moțiunii de cenzură semnată de AUR și USR PLUS, mișcarea luând prin surprindere pe toată lumea.

În același timp, decalrațiile și poziția actualului președinte PNL, în dezacord cu premierul Cîțu, au generat și mai multe presiuni politice și polemici. În acest context, premierul a decis să demită tot ceea ce înseamnă funcționari în aparatul de conducere veniți din rândurile USR PLUS. De la Secretari de Stat, Prefecți și, mai nou, la directorii diferitelor structuri, Florin Cîțu i-a demis pe toți.

Octavian Berceanu, ultima victimă a premierului

Astăzi, într-un anunț în fața presei, Florin Cîțu a comunicat și demiterea ultimului membru USR din aparatul central administrativ. Este vorba de Octavian Berceanu, care până la acest moment deținea funcția de director la Garda de Mediu.

Anunțul demiterii funcționarului OCtavia Berceanu a fost publicată, tot astăzo la prima oră, în Monitorul Oficial. Atribuțiile deținute până astăzi de Octavian Berceanu, au fost preluate de Alexandru Lucian Vasile, comisar general adjunct al Gărzii de Mediu.

„La data intrării în vigoare a prezentei decizii, Octavian Alexandru Berceanu se eliberează din funcţia de comisar general, cu rang de secretar de stat, al Gărzii de Mediu”, potrivit deciziei.

Fără să comenteze prea mult decizia șefului statului, Octavian Berceanu confirma demiterea pe pagina sa de Facebook, mulțumindu-le colegilor pentru eforturile făcute în ultima vreme.

„Mulțumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naționale de Mediu.

Sper ca săptămâna viitoare colegii din GNM să beneficieze de ajustarea echitabilă a veniturilor, lucru pentru care am luptat împreună cu ministrul Tánczos Barna și căruia îi mulțumesc pentru spiritul de echipa.”; scrie Octavian Berceanu pe Facebook.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI