30 sept. 2024 | 08:15

Octavian Bellu nu mai locuiește în România. Unde s-a mutat după retragerea din lumina reflectoarelor, nimeni nu a știut

Sport
Octavian Bellu nu mai locuiește în România. Unde s-a mutat după retragerea din lumina reflectoarelor, nimeni nu a știut
Ce s-a ales de Octavian Bellu

A fost unul dintre cei mai apreciați și titrați antrenori români din gimnastică, dar de câțiva ani s-a retras din lumina reflectoarelor. Octavian Bellu a renunțat nu doar să antreneze lotul olimpic, ci și să mai locuiască în România. S-a mutat într-o altă țară din Europa, unde lucrează tot în domeniul sportului.

Unde s-a mutat Octavian Bellu

Cuplul de antrenori Bellu-Bitang a obținut cele mai bune rezultate din istoria gimnasticii românești, în perioada în care antrena lotul olimpic. În urmă cu câțiva ani, cei doi au decis să se retragă din fruntea lotului feminin de gimnastică și să ducă vieți discrete. Octavian Bellu, în vârstă de 72 de ani, locuiește în prezent în Austria, unde se dedică tot sportului.

După o viață petrecută în sala de gimnastică, antrenorul român nu se odihnește, chiar dacă a ajuns la vârsta pensionării. Acesta activează ca profesor de sport într-o școală din Austria. Deține recordul pentru cel mai de succes antrenor, dar a preferat să lase în urmă gimnastica profesionistă, în urmă cu opt ani, și să activeze ca profesor de sport, în vest.

Octavian Bellu s-a născut pe 17 februarie 1951 în Ploiești, România, și a studiat la Institutul de Educație Fizică și Sport din București. După ce a lucrat o perioadă ca antrenor la clubul Petrolul Ploiești, în 1981 a fost cooptat în echipa tehnică a lotului național de gimnastică feminină al României. Acesta a fost începutul unei cariere strălucitoare care avea să dureze mai multe decenii.

Bellu a devenit antrenor principal al lotului național în 1990, preluând echipa într-un moment dificil, la scurt timp după Revoluția din 1989. Cu toate acestea, sub conducerea sa, România a cunoscut una dintre cele mai înfloritoare perioade din istoria gimnasticii. Bellu a avut un rol esențial în pregătirea și perfecționarea gimnastelor care aveau să devină nume de legendă: Nadia Comăneci, Simona Amânar, Andreea Răducan, Gina Gogean, Lavinia Miloșovici și multe altele.

Recorduri și performanțe

Performanțele echipei României sub conducerea lui Bellu sunt cu adevărat impresionante. De-a lungul carierei sale, gimnastele antrenate de Octavian Bellu au câștigat peste 300 de medalii la competiții internaționale, inclusiv la Campionate Mondiale, Europene și Jocuri Olimpice. Printre aceste medalii se numără peste 100 de aur, stabilind un standard de excelență rar întâlnit.

La Jocurile Olimpice, Bellu a contribuit la obținerea a 5 medalii de aur pe echipe, inclusiv la edițiile din 1996 (Atlanta) și 2000 (Sydney), alături de mai multe medalii individuale câștigate de gimnastele pe care le-a antrenat. Performanțele sale impresionante au fost recunoscute internațional, iar Bellu a fost numit de Cartea Recordurilor „cel mai de succes antrenor din lume” în gimnastică, având cel mai mare număr de medalii olimpice câștigate de sportivii săi.

Parteneri
Raluca Moianu a devenit soacră mică. Fiica ei s-a căsătorit. Cine este soțul celebru al tinerei de 19 ani
Redactia.ro
Ce diferență mare de vârstă este între fiica Ralucăi Moianu, Mara, și avocatul vedetelor, Virgil Boglea
Click.ro
Ce fac BĂRBAȚII cu ANTONIA la Velea la studio: „Genera BANI”! Nimeni n-a avut CURAJ să spună până azi
Vocea.biz
Carmen Brumă, dezvăluiri fără precedent după 25 de ani de relație cu Mircea Badea. 'Am mers mai departe'
Unica.ro
Crema de zahăr ars, pe care n-ai mai încercat-o. Se prepară în timp record
EVZ.ro
O presupusă vrăjitoare, escrocherie de 7.000 de euro. Cum l-a păcălit pe un bărbat pentru bani
Spynews
Marele secret al lui Ion Iliescu! L-a păstrat timp de 94 de ani. Ce a făcut fostul președinte al României
Capital.ro
Ce frumos! Fata celebrei prezentatoare TV s-a căsătorit la 19 ani și e deja însărcinată! Primele imagini de la cununia civilă
Avantaje
Ion ILIESCU, MESAJ pentru români. INTERVINE din nou în POLITICĂ
Mediaflux
Doliu în lumea afaceriștilor! S-a stins din viață un celebru om de afaceri. A murit într-un spital din Franța / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Il mai știi pe Emiluț, copilul devenit viral pentru că nu voia să meargă la grădiniță? Cum arată acum, la 12 ani
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro