10 ian. 2023 | 11:32

Obiectul pe care trebuie să îl scoţi urgent din priză. Consumă mai mult curent decât crezi, nu îl bagi niciodată în seamă

Diverse
Obiectul pe care trebuie să îl scoţi urgent din priză. Consumă mai mult curent decât crezi, nu îl bagi niciodată în seamă
Ce obiecte consuma curent chiar si atunci cand nu sunt folosite

De când cu criza energetică, românii sunt dispușți să facă orice pentru a avea facturi mai mici la curentul electric. Acum, experții în energie au spus care este obiectul pe care trebuie să îl scoţi urgent din priză. Acesta consumă mai mult curent decât crezi, însă nu îl bagi niciodată în seamă.

Ce trebuie să faci pentru facturi mai mici la energia electrică. Experții au făcut anunțul

Facturile de curent au devenit cel mai mare coșmar al românilor, astfel că mulți, de frica sumelor mari, s-au pus pe făcut economie.

Pentru această categorie de români, experții în energie recomandă să se scoată din priză anumite electrocasnice.

Electrocasnicele consumă și atunci când nu sunt folosite

Dacă vei asculta de sfatul experților, vei face o adevărată economie la factura de electricitate.

Chiar și atunci când nu le folosim, unele electrocasnice pot consuma curent, astfel că s-a anunțat care este obiectele din locuință care consumă mai mult curent decât ne închipuim.

Aparatele care stau degeaba în priză cresc factura considerabil

Potrivit unor estimări, 40 de aparate, în medie, consumă în mod constant energie într-o casă. Anual, acestea cresc valoarea facturii de curent cu circa 400 de lei.

Mulți dintre români apasă dimineața, aproape încă visând, butonul aparatului de cafea sau a blenderului pentru a prepara un mic dejun rapid.

De ce consumă curent unele aparate

Mulți se rezmă doar la apăsarea butoanelor pentru că electrocasnicele sunt deja conectate la priză.

Aparatele din bucătărie pot consuma curent, mai ales că cele mai multe sunt prevăzute cu indicatoare tip LED care afișează ora sau alte detalii despre aparat.

Aparatele de divertisment, mai consumatoare de energie

Acestea duc la consumuri ridicate de energie electrică chiar și atunci când stau în priză nefolosite.

Cele mai mari consumatoare de energie electrică dintr-o locuință sunt de regulă sistemele de divertisment.

Aici se regăsește becul LED care indică faptul că televizorul, sistemul audio, consola de jocuri sau monitorul calculatorului sunt în funcțiune.

Calculatorul încarcă factura la energie

Chiar dacă pare deranjant să decuplezi din priză toate aceste aparate, încearcă să economisești măcar atunci când nu ești acasă mai multe zile.

Chiar dacă mulți cred că funcția de hibernare a calculatorului deconectează aparatul de la curent, adevărul este că acesta doar limitează consumul de energie electrică.

Astfel, este indicat să scoți din priză laptopul sau computerul atunci când nu îl utilizezi un timp îndelungat, acesta fiind un mare consumator.

Ce avantaje mai ai dacă aparatele sunt scoase din priză

Scoaterea electrocasnicelor din priză te ajută să economisești curent și, în plus, te scapă și de eventualele defecțiuni care pot apărea la dispozitiv, în urma unei pene de curent care  poate supraîncărca aparatul.

Parteneri
Unde se află mâna Sfântului Ciprian. Se sărbătorește pe 2 octombrie și este cunoscut ca izbăvitorul de vrăji și blesteme
Redactia.ro
Taxă nouă pentru cei care locuiesc la bloc și au centrală termică. Măsura se va aplica chiar din această iarnă
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Prima apariție publică a lui Michael Schumacher după accidentul din 2013. Fostul campion a participat la nunta fiicei lui
Unica.ro
Revenire de senzație în TV. Dan Diaconescu reînvie OTV-ul
EVZ.ro
Tristan Tate și-a preluat mașinile confiscate de DIICOT! Cum arată 4 milioane de euro returnate
Spynews
Cutremur în tenis! Simona Halep a anunțat chiar azi, 2 octombrie
Capital.ro
Adrian Enache și Sorin Ovidiu Vântu, cei mai fericiți cuscri și bunici! Nepoțica lor a împlinit un an! “I-am făcut ziua, i-am rupt turta”. Cum se descurcă SOV cu cea mică
Avantaje
O TAXĂ NOUĂ pe capul românilor. PLĂTESC cei care STAU LA BLOC
Mediaflux
“Domnul are poză cu familia, eu sunt măritată și gravidă”. Artistă din România, deranjată de mesajele pe care le primește de la pretendenți. Cum îi pune la punct | FOTO
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Interviurile Insula Iubirii, sezon 8. Ispita Eric Berinde își vedea viitorul alături de Cristina Rotaru.“Am fost la ea acasă"
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro