Obiectul din mașină pe care nu trebuie să îl ții mai mult de câteva ore. Atenție mare, șoferi!

Obiectul din mașină pe care nu trebuie să îl ții mai mult de câteva ore. Atenție mare, șoferi!
Obiectul din mașină pe care nu trebuie să îl ții mai mult de câteva ore. Atenție mare, șoferi!

Există multe persoane care depozitează tot felul de lucruri în mașină. Fie că uită de ele ori cred că nu sunt deloc dăunătoare, însă unele dintre aceste obiecte nu trebuie ținute prea mult în mașină.

Obiectul din mașină pe care nu trebuie să îl ții mai mult de câteva ore

O sticlă de apă poate părea inofensivă și chiar benefică, mai ales când faci un drum lung. Cu toate acestea, lăsatul unei sticle de plastic cu apă în mașină pentru o perioadă lungă de timp poate fi extrem de dăunătoare.

Chiar dacă sticlele de apă au un termen de valabilitate, asta nu înseamnă că ele expiră. Cu toate acestea, dacă sunt lăsate la temperaturi și în locuri nepotrivite, chimicalele din sticla de plastic poate contamina apa.

O spune un studiu din 2014 publicat de Agenţia Departamentului de Sănătate şi de Servicii Umane, din SUA, care a observat că substanțele din care sunt făcute sticlele de apă se scurg în conținutul sticlei, atunci când este lăsată la temperatură ridicată pentru câteva săptămâni.

Ce alte opțiuni ai

De altfel, calitatea apei în urma reacției cu antimoniul și bisfenolul A/BPA a afectat apa, schimbându-o gustul.

Așadar, dacă știi că ai o sticlă de apă în mașină de ceva vreme și te afli blocat în trafic, cel mai bine ar fi să aștepți până ajungi acasă sau la un magazin de unde să îți iei altă apă, pentru că riști să îți pui în pericol sănătatea odată cu consumul acestei ape.

Cu toate acestea, dacă ai o sticlă de apă care nu a stat prea mult în mașină, o poți consuma fără probleme.

 „Dacă îţi laşi apa în maşină pentru câteva ore, cantitatea de BPA / biosfenol A va fi probabil neglijabilă şi nu va fi dăunătoare‟, explică dieteticianul Kelsey Lorencz.

Cel mai bine ar fi folosești sticle speciale pentru sportivi în care să îți păstrezi apa în mașină. De asemenea, poți păstra mai multe sticle de apă dacă ai o geantă frigorifică sau chiar un termos care să îi păstreze temperatura și calitatea, chiar plănuiești să o ții mai mult timp în mașină.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI