Obiectul din casă pe care toate gospodinele uită să-l spele. Este cel mai murdar și nu-ți dai seama

de: Anca Lupescu
19 03. 2022

Curățenia de primăvară este prilejul cel mai bun de a scăpa de anumite lucruri inutile din casa ta. Cei mai mulți oameni fac în această perioadă o curățenie generală, lucru care implică rearanjarea șifonierului, curățarea temeinică a bucătăriei și a camerelor din casă. De altfel, mulți oameni aleg să își împrospăteze pereții în această perioadă, vopsindu-i din nou.

Obiectul pe care nu trebuie să uiți să îl cureți

Există, totuși, un obiect de care mulți oameni uită atunci când se apucă de curățenia generală. Acesta este, de cele mai multe ori, lăsat în urmă. Igienizarea casei nu este deloc o treabă ușoară și adesea se întinde pe mai multe zile. 

Se spune că este cel mai bine să începi cu ușa de la intrare, acesta fiind și obiectul pe care cei mai mulți uită să îl curețe, deși se ocupă de ușile și geamurile din restul încăperii.

Ca ușa de la intrare să se păstreze mai mult timp, trebuie curățată și întreținută, dar și schimbate garniturile sau accesoriile deteriorate de la ea. 

Pentru început, curățenia generală trebuie organizată. Așadar, ai nevoie de produse, fie făcute în casă, fie cumpărate, câteva accesorii precum cârpe, lavete și bureți sau perii de frecat și, nu în ultimul rând, mult timp liber și energie. 

De unde să începi

Începe cu fiecare cameră și încearcă să folosești produse care nu deteriorează suprafețe. Lămâia și bicarbonatul de sodiu sunt ideale pentru a freca suprafețe pline de pete, însă nu sunt bune pentru a curăța locuri delicate, care se pot zgâria ușor.

Chiuveta și aragazul pot fi curățate cu aceste două ingrediente puse într-un pulverizator. În plus, ai grijă să folosești cârpe din microfibră, pentru a îți ușura munca.

Pentru cuptorul cu microunde sau cel tradițional, ai grijă să lași soluția să acționeze câteva ore înainte de a freca murdăria. 

Atenție la detalii

Pentru covoare, dacă nu ai un loc unde le poți curăța, poți apela la o perie, un lighean, detergent de vase și apă călduță.

Freacă bine covoarele, schimbând apa când aceasta s-a murdărit și în timp ce te ocupi de curățenia casei, lasă ferestrele deschise pentru a aerisi fiecare încăpere. 

Dacă nu ai un ajutor, propune-ți să cureți fiecare cameră în câte o zi. Pe măsură ce termini, nu uita de detalii precum mânerele ușilor, tocurile de la geamuri sau uși ori partea de sus a dulapurilor înalte. Ai grijă și la colțurile camerei, pentru că ele pot aduna o mulțime de pânze de păianjen.