Investim sume destul de mari în obiecte și dispozitive ce ar trebui să ne facă viața mai ușoară, însă uităm, de multe ori, că și acestea au nevoie de îngrijire specială. De fapt, dacă sunt neglijate, ar putea face mai mult rău decât bine. Află care este obiectul din bucătărie care devine periculos pentru sănătate, dacă este folosit prea mult.
Mașina de spălat vase, aspiratorul automat, cuptorul cu microunde etc – toate sunt dispozitive ce ne fac viața mai ușoară, scurtând timpul și efortul depus pentru rezolvarea treburilor din casă.
În ultimii ani, tot mai mulți români au început să folosească un sistem special ce îi scutește de o cheltuială în plus când merg la cumpărături și care le reduce și cantitatea utilizată de sticle din plastic: filtrul de apă.
În general, filtrele de apă – fie că vorbim despre cele care se pun pe blat sau se montează pe robinetul de la chiuvetă – are capacitatea de a elimina bacteriile din lista de mai jos:
Cu toate că cele mai multe dintre bacteriile enumerate mai sus sunt eliminate de stațiile publice de filtrare, contaminarea apei este posibilă la nivelul țevilor învechite. Așadar, un filtru de apă este mereu o alegere înțeleaptă.
Trebuie să ținem cont, însă, că și acest dispozitiv are nevoie de o îngrijire specială. Mulți cred că filtrele nu se înlocuiesc prea des, în condițiile în care se pot curăța singure, așa cum fac cu apa ce trece prin ele.
Realitatea este că, pe măsură ce este folosit mai mult, filtrul de apă ajunge să acumuleze bacterii și nu va mai da randamentul promis.
Pentru a evita orice neplăcere, specialiștii recomandă schimbarea acestuia cel puțin de două ori pe an. Dacă nu se respectă intervalul de șase luni, calitatea apei pe care o bei va fi compromisă, ceea ce înseamnă că îți pui sănătatea în pericol.