Obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat. Mulți oameni fac această greșeală, din păcate
Mașina de spălat este necesară, fie că ne place sau nu, sau fie că suntem conștienți de faptul că vom avea un consum de energie ceva mai mare. Poate puțini știu că durata de viață a unei mașini de spălat este de aproximativ 10 ani. Dacă sunt întreținute și reparate corespunzător, ar putea avea o durată de viață de 15 ani. Dar, din varii motive, s-ar putea să te trezești cu probleme, ca urmare a punerii în mașină a unor obiecte care nu au ce căuta acolo. Așa că, este momentul să știi care sunt obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat.
Mașina de spălat, una dintre cele mai mari invenții ale secolului XX
Aparatul modern a transformat viața femeilor, permițându-le să iasă din spălătorie și să intre în câmpul muncii sau oriunde altundeva ar fi preferat să fie. Este un produs miraculos. Acestea fiind spuse, nu poate curăța totul, iar mașina nu poate citi eticheta de pe un articol pentru a vedea dacă este sigur de băgat în mașina de spălat sau pentru a alege setările corecte fără un ajutor din partea noastră.
În afară de asta, poate din grabă, se mai întâmplă să te trezești cu anumite obiecte în mașina de spălat, care de fapt nu ar avea ce să caute în mod nromal în ea. Din păcate, mulți oameni fac această greșeală, iar apoi se plâng că li s-a stricat mașina de spălat.
Care sunt obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat
Mașina de spălat primește o serie de articole de îmbrăcăminte și țesături pe care nu ar trebui să le introducem niciodată, deși o facem în fiecare zi fără să ne dăm seama. A avea o chiuvetă cu robinet pentru a spăla manual unele textile ne-ar scuti de mai multe bătăi de cap.
Lipsa de spațiu în apartamente și case a făcut ca noi să fim nevoiți să introducem totul în mașina de spălat, fără a face o selecție corectă. Există lucruri care nu ar trebui să meargă niciodată la mașina de spălat, dar totuși merg aproape zilnic, ia aminte la ce nu ar trebui să pui niciodată în acest element.
Am încercat să aflăm de la specialiști care sunt obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat și care sunt, de fapt, efectele asupra mașinii tale de spălat dacă aceste obiecte ajung în ea, din diferite motive.
În mașina de spălat avem tendința de a pune aproape orice în căutarea de a fi foarte curat, indiferent de consecințe. Există o serie de elemente pe care nu le putem introduce în ea, deși o facem în mod sistematic. Iată ce nu trebuie să introduceți niciodată în ea.
Pernele sunt obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat
Pernele, nu numai că nu le vei putea curăța bine, dar riștii să le deformezi și să le faci să nu mai revină niciodată la starea lor obișnuită. La fel ca și salteaua de pe pat, este mai bine să cauți alte modalități de a o spăla, fie cu apă și bicarbonat de sodiu, care va îndepărta anumite pete și fără a-i schimba forma, pentru a te bucura în continuare de o pernă care își îndeplinește funcțiile.
Patul pentru câini sau pisici nu poate fi spălat în mașina de spălat
Punem aceste elemente fără să știm că în mașina de spălat va rămâne cantitatea de păr pe care o au lipită de ele. Când mergem să punem un alt articol de îmbrăcăminte, putem găsi părul de la animalele noastre de companie.
Sutienele mai bine se spală de mână. Sunt obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat
Ele riscă, ca și perna, să se deformeze sau să piardă tijele, va fi mai bine să le spălăm de mână. Fie că sunt scumpe sau ieftine, toate sutienele trebuie spălate de mână și nu în mașina de spălat, altfel putem ajunge să vedem cum se pierd firele sau își pierd forma.
Țesături cu pete inflamabile nu le mai pui în mașina de spălat
În primul rând, îndepărtează pata sau s-ar putea să ai parte de o sperietură. Mașina de spălat poate atinge temperaturi ridicate cu care, ai rămâne fără pânză și fără mașina de spălat. Înainte de a pune orice țesătură în mașina de spălat, mai ales dacă este inflamabilă, este bine să o îndepărtezi complet.
Vezi și: Ingredientul de 2 lei care te scapă de calcarul de la mașina de spălat. Va fi ca nouă
Obiceiuri proaste care pot deteriora mașina de spălat și uscătorul de rufe
Îna fară de obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat, mai există un aspect, și anume anumite obiceiuri proaste care, în cele din urmă, nu fac altceva decât să deterioreze mașina despălat și chiar uscătorul de rufe. Iată o listă cu aest gen de obiceiuri de care ar trebui să scapi:
Obiectele metalice sunt obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat
Obiectele metalice, cum ar fi monedele, cheile și șuruburile, pot deteriora tamburul interior și cuva exterioară a mașinii dvs. de spălat. Guma de mestecat, șervețelele și banii pot înfundă scurgerea mașinii de spălat. Oricare dintre aceste obiecte care ajung în interiorul uscătorului va provoca deteriorarea funcționării interne și acolo.
Folosiți prea mult detergent
Folosirea prea mult săpun duce la mai multă spumă, ceea ce ar putea provoca revărsarea mașinii de spălat. Dacă aveți o mașină de spălat cu eficiență ridicată, acestea au nevoie de și mai puțin săpun pentru a spăla hainele în mod corespunzător. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile recomandate și folosiți numai detergentul de rufe marcat ca fiind sigur pentru mașinile de spălat de înaltă eficiență.
Vezi și: De ce să pui un burete de vase în maşina de spălat rufe. E trucul momentului!
Ați înghesuit prea mult mașina de spălat
Da, este tentant să termini toată lenjeria într-o singură încărcare. Cu toate acestea, supraîncărcarea mașinii de spălat nu va face decât să se întoarcă împotriva ta. Hainele nu sunt curățate temeinic, deoarece detergentul nu poate circula atunci când mașina este înghesuită prea tare, și nici hainele nu sunt clătite temeinic, lăsând în urmă reziduuri de detergent. O mașină de spălat umplută trebuie să lucreze mai mult, provocând o uzură inutilă a mecanismelor mașinii, cum ar fi agitatorul.
Lăsați haine ude în mașina de spălat
Nu numai că mucegaiul va duce la o mașină de spălat urât mirositoare, dar o problemă de mucegai în interiorul mașinii de spălat nu va produce haine curate, făcându-vă să vă înlocuiți mașina mai devreme decât este necesar.
Pentru a evita mucegaiul, scoateți hainele curate imediat ce ciclul de spălare s-a terminat. Dacă aveți o mașină de spălat cu încărcare frontală, lăsați întotdeauna ușa deschisă între încărcări, pentru a o lăsa să se usuce la aer.
Vă supraîncărcați uscătorul
La fel ca în cazul mașinii de spălat, un uscător încărcat nu va usca eficient. Cu mai multe articole decât permite capacitatea, circulă mai puțin aer cald, iar uscătorul trebuie să lucreze mai mult pentru a usca hainele. Uzura excesivă a mașinii va face ca aceasta să se scurteze mai devreme decât ar trebui.
Folosiți în exces foile de uscare
Foile de uscare ar putea face ca hainele tale să fie moi, să nu aibă statică și să miroasă proaspăt, dar au un strat de ceară care se topește în uscător; folosirea prea multor foi de uscare poate bloca aparatul.
Dacă folosiți în mod regulat foi de uscător, trebuie să curățați scamele la fiecare lună sau cam așa ceva. Nu doar să curățați scamele de pe el, ci să scoateți efectiv capcana de scame și să o înmuiați în apă cu spumă pentru a îndepărta reziduurile și a-i permite să rețină eficient scamele.
Amestecați articole
Niciodată să nu uscați prosoapele cu tricouri. Uscătorul funcționează cel mai eficient atunci când usucă articole de greutate similară. Amestecarea articolelor cu greutate semnificativ diferită, cum ar fi prosoapele și tricourile, poate dezechilibra aparatul.
Usuci lucruri sau obiecte pe care le mai pui în mașina de spălat
Dacă plănuiești să usuci și alte lucruri în afară de haine, lenjerie de pat și prosoape, verifică instrucțiunile producătorului pentru a vedea dacă nu cumva vei dăuna uscătorului făcând acest lucru. De exemplu, unele uscătoare nu sunt concepute pentru a usca cauciuc, așa că, dacă v-ați spălat covorul de baie, nu-l uscați în uscător decât dacă ați consultat mai întâi manualul proprietarului și ați confirmat că este acceptabil să îl puneți în uscător.
Nu curățați capcana de scame a uscătorului
Un filtru de scame deja plin lasă mai multe scame să circule împreună cu hainele, reduce fluxul de aer, ceea ce face ca sarcinile să dureze mai mult timp pentru a se usca și face ca uscătorul să lucreze mai mult și mai greu decât este necesar. Mai important, scamele sunt un combustibil care poate provoca supraîncălzirea uscătorului și, eventual, poate lua foc.
Vezi și: Ce trebuie să faci cu hainele albe înainte de a le băga la mașina de spălat. Așa scapi sigur de pete
Instrucțiunile de folosire și obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat
Ar trebui să cureți mașina de spălat. Este o idee bună să te familiarizezi cu instrucțiunile producătorului pentru întreținerea mașinii. S-ar putea să descoperi că trebuie să cureți mașina de spălat, iar a ta ar putea avea doar un ciclu de autocurățare, și tot în instrucțiuni, dacă le citești, știi și care sunt obiectele pe care să nu le mai pui în mașina de spălat.
Porniți mașina de spălat și uscătorul mai des decât este necesar
Speranța de viață a mașinii de spălat și a uscătorului sunt determinate de cât de tare și de cât de des le folosiți. Urmând aceste sfaturi, mașina ta de spălat și uscătorul vor continua să funcționeze eficient și nu vor fi suprasolicitate.
De asemenea, puteți prelungi durata de viață a mașinii dvs. monitorizând cât de des folosiți atât mașina de spălat cât și uscătorul. Folosiți întotdeauna doar încărcături complete și, dacă puteți, încercați să vă limitați la 8 încărcături de rufe pe săptămână sau mai puțin.
Concluzie
Acestea sunt câteva dintre elementele pe care le introducem în mașina de spălat aproape zilnic și nu ar trebui să o facem provocând modificări ale acestora și punând în pericol acest aparat.