24 mart. 2023 | 19:26

A pus sare de lămâie în maşina de spălat rufe şi a descoperit un truc de milioane. A scăpat de o mare problemă a gospodinelor

Diverse
A pus sare de lămâie în maşina de spălat rufe şi a descoperit un truc de milioane. A scăpat de o mare problemă a gospodinelor
A pus sare de lămâie în maşina de spălat rufe și a descoperit un truc util pentru toate gospodinele. Iată cum funcționează!

O gospodină a pus sare de lămâie în maşina de spălat rufe și a descoperit un truc uimitor. Toate româncele trebuie să îl cunoască. Dacă îl vei pune și tu în aplicare, vei scăpa de una dintre cele mai mari provocări la capitolul curățenie. Află în rândurile de mai jos când și cum trebuie să procedezi pentru a obține rezultate eficiente.

A pus sare de lămâie în maşina de spălat rufe

O gospodină a folosit sare de lămâie pentru a analiza modul în care reușește să scape de una dintre cele mai comune probleme, când vine vorba despre curățenie, anume prezența calcarului în mașina de spălat. Depunerile de calcar sunt aproape imposibil de evitat, fiindcă sunt cauzate de duritatea apei.

Cu cât apa pe care o folosești este mai dură, cu atât probabilitatea apariției depunerilor de calcar în mașina de spălat este mai mare. Bineînțeles, calitatea apei utilizate în locuință depinde de sursele de alimentare. Poți să verifici cât de dură este apa contactând furnizorul tău sau departamentul tehnic al autorității locale.

Pe lângă duritatea apei, mai există un detaliu important care poate influența apariția calcarului în mașina de spălat, anume numărul de cicluri de spălare efectuate zilnic. Cu cât folosești mai des mașina de spălat, cu atât mai mare e probabilitatea să te confrunți cu depuneri de carbonat de calciu în aparatul electrocasnic.

Vestea bună este că poți scăpa foarte ușor de depunerile de calcar din mașina de spălat. Nu este nevoie să folosești substanțe chimice, care pot fi toxice și, în plus, îți pot afecta și starea de sănătate pe termen lung. Poți folosi trucul gospodinei despre care vorbeam mai sus: sarea de lămâie.

Cum elimini calcarul din mașină de spălat

Sarea de lămâie poate îndepărta depunerile alcaline datorită acidității pe care o prezintă. Produsul reacționează cu carbonatul de calciu și, astfel, îl înmoaie și îl dizolvă. Există trei modalități de a curăța mașina de spălat de calcar. Toate conduc la același rezultat, așadar o poți alege pe cea care ți se pare cea mai potrivită pentru tine.

Pentru a elimina depunerile de carbonat de calciu din mașina de spălat rufe, toarnă o cană de sare de lămâie în cuva aparatului electrocasnic. Selectează, apoi, un program de spălare la 90 de grade Celsius. Ai grijă să nu introduci articole vestimentare în cuva mașinii de spălat.

A doua modalitate de curățare a calcarului din mașina de spălat presupune umplerea cuvei cu apă și adăugarea, în sertarul dedicat balsamului de rufe, a aproximativ 200 de grame de sare de lămâie. Selectează, apoi, la fel ca în cazul prezentat anterior, un program de spălare la 90 de grade Celsius. Aparatul electrocasnic va arăta ca nou!

Poți să amesteci jumătate de cană cu sare de lămâie cu o jumătate de litru de apă, pentru a îndepărta depunerile de carbonat de calciu din mașina de spălat. Toarnă amestecul în cuva aparatului electrocasnic și selectează, apoi, un program de spălare la peste 60 de grade Celsius. Vei rămâne surprinsă de rezultate.

PlaySport
ULUITOR! Ce a făcut Gigi Becali pentru un copil căruia i se mai dădeau câteva luni de viață! Dan Negru a dezvăluit totul: "N-a vrut să se știe"
Ego.ro
IREAL cum arătau Diana și Silvestru Șoșoacă în ziua nunții! Acum divorțează cu scandal
Digi24
O femeie a fost dezbrăcată și linșată public de o mulțime furioasă în Mexic. Care a fost motivul
Cancan.ro
EXCLUSIV | Părinții Biancăi Drăgușanu au redeschis divorțul după... 26 de ani! 😲
GSP.ro
Cristian Gațu a recunoscut relația cu menajera familiei » S-a afișat în public cu femeia cu 27 de ani mai tânără decât soția lui: „Nu mă simt vinovat”
Stirile PROTV
Luare de ostatici într-o cafenea din Olanda. Sute de persoane au fost evacuate VIDEO & FOTO
Romania TV
E cutremur! Cine este blonda care aspiră la titlul de "noua doamnă Şoşoacă". Avem imagini-bombă!
Capital.ro
Șeful Casei de Pensii a spus ADEVĂRUL. Cine sunt cei care vor primi BANI ÎN PLUS la pensie
EVZ.ro
Pască fără aluat. Desertul care îi va impresiona pe musafiri
Adevarul
Coșmarul unei infidele. Răzbunarea amantului a fost crâncenă: imaginile intime, făcute publice
BZI.ro
Cătălin Botezatu este într-o formă de invidiat! „Nu mă distrez și am un regim de viață ok!”
Spynews.ro
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Libertatea.ro
Imagini de la locul prăbușirii dronei în Insula Mare a Brăilei. „Craterul format are un diametru de aproximativ 4 metri”
Sport.ro
FOTO Imaginea pentru care 'cea mai sexy femeie' din lume a primit peste 100.000 de euro: "O adevărată zeiță!"
Impact.ro
ȘOC! Cum arăta Gabriela Firea acum 20 de ani. Imaginile pe care SIGUR le-ai uitat
Parteneri
Care era relația, de fapt, dintre Andreea Morega și Mirel Dragomir, omul care a ucis-o. A ieșit totul la iveală acum
Redactia.ro
Simona Halep, OUT!
Digisport.ro
Singurul cartier din Capitală aflat pe o peninsulă. Trebuie să treci un pod ca să ajungi la el, iar străzile poartă nume de pești
Click.ro
Tulburător ce i-a spus Mirel tatălui său, care l-a vizitat în arest. I-a vorbit despre victima lui, Andreea: "de fată..." Gestul disperat al bărbatului
Viva.ro
VIDEO Un consilier PNL a uitat să închidă camera în timpul unei ședințe pe Zoom și a fost văzut de toată lumea, live, pe WC
Digi24
VIDEO O dronă ar fi căzut în Insula Mare a Brăilei. Armata face căutări în zonă
Digi24
Val de susținere pentru Oana Radu după ce cântăreața a povestit ce i-a făcut fostul soț
Unica.ro
Alimentul care nu se aruncă după ce a expirat. Este bun și după trei săptămâni
EVZ.ro
Cum încearcă familia lui Mirel Dragomir să se dezică de el, după ce a ucis-o pe Andreea. Gesturile prin care au dat de înțeles că l-au ”abandonat”
Spynews
O NOUĂ TELEVIZIUNE în România. Începe să emită chiar de astăzi, 30 MARTIE
Capital.ro
Planta în valoare de 10.000 de euro pe care toți românii o vor în grădina lor | Oamenii se reprofilează spre pomi exotici
Antena 3
Cum arată acum Luana, fosta soție a lui Cabral. La 56 de ani, e într-o formă de zile mari
TV Mania
A împlinit 69 de ani, dar cu greu i-ai putea da mai mult de 40 de ani. O mai recunosti?
Avantaje
Se dau TICHETE de MASĂ de 280 de lei! Ce TREBUIE să FACEȚI
Mediaflux
Vești proaste pentru români! Biletele de tren se scumpesc de la 1 aprilie 2024
Spynews.ro
Testul de atenție pe care numai geniile îl rezolvă: găsește ardeiul desenat!
Realitatea.net
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă. Cele două împart același trup
Antena 1
Rușii, nervoși că baza Kogălniceanu se extinde: 'Va fi prima țintă'. Ne pregătim de război?
Shtiu.ro