Obiectele care îți distrug mașina de spălat. Nu mai face aceste greșeli

de: Bișinicu Andreea
09 01. 2022

Atunci când pui rufe la spălat, este important să ții cont de anumite detalii, precum țesătura materialelor, gradația, programul de spălare, etc. Cu toate acestea, iată că există anumite obiecte care pot deteriora mașina de spălat rufe. Gospodinele îți recomandă câteva trucuri pe care să le poți folosi în tihnă, în confortul propriei locuințe.

Ce obiecte îți strică mașina de spălat rufe

Cu toții putem fi de acord atunci când spunem că mașina de spălat rufe este unul dintre cele mai importante aparate electrocasnice dintr-o locuință, fiind cea care ne facilitează treburile și modul de viață.

Din acest motiv, este foarte important să avem grijă de mașina de spălat și să o protejăm pe cât de mult putem, pentru a-i prelungi durata de viață, deoarece aceste aparate costă foarte mult, prețurile scumpindu-se de la an la an.

Oricât ne-am dori să putem spăla orice la mașină, ei bine, anumite obiecte sunt dăunătoare și pot duce la stricarea electrocasnicului. De aceea, este esențial să cunoaștem elementele care pot preveni posibilele avarii ale mașinii de spălat.

În primul rând, gospodinele recomandă să nu puneți șosetele pentru bebeluși în cuva mașinii de spălat, deoarece acestea sunt foarte mici și pot ajunge, cu ușurință, să înfunde aparatul.

De asemenea, este bine să evităm să spălăm în cuva mașinii hainele prețioase sau cele care conțin anumite accesorii precum paiete, pietre sau alte mărgele. Acestea se pot desprinde, în timpul programului de spălare, intrând în țevi.

Hainele trebuie curățate de perii animalelor de companie, înainte de a fi puse în mașina de spălat

În altă ordine de idei, greșeala pe care o fac românii este să spele încălțămintea în mașina de spălat. Acest lucru nu este recomandat, singura excepție intervine atunci când aparatul are un program special pentru acest tip de obiecte.

Explicația este destul de simplă. Pantofii, cizmele, adidașii devin grei, iar tamburul aparatului poate juca în așa fel încât să rupă piesele din interiorul mașinii de spălat rufe.

O altă problemă care necesită multă atenție din partea oamenilor se referă la hainele care conțin păr de la animalele de companie.

Deși este o bucurie să ai un cățel, o pisică, un papagal sau un iepure pe post de companion, animalele lasă foarte mult păr, indiferent de faptul că fac parte dintr-o rasă cu păr lung sau scurt.

De aceea este important ca articolele vestimentare să fie curățate de păr, folosind role speciale care te scapă de scame și peri, înainte de a fi introduse în mașina de spălat rufe. Astfel, evităm ca aparatul electrocasnic să se strice.