14 oct. 2022 | 19:04

Obiecte interzise în casă. Aduc mare ghinion, scapă de ele cât mai repede

Diverse
Obiecte interzise în casă. Aduc mare ghinion, scapă de ele cât mai repede
Obiecte interzise în casă. Aduc mare ghinion, scapă de ele cât mai repede

Ți s-a întâmplat vreodată să intri în locuința ta și să simți că ceva e diferit – și nu în sensul bun al cuvântului? Că, de undeva, ceva îți dă fiori reci? Ei bine, este foarte posibil să existe o explicație a acestei senzații. Potrivit tradițiilor și superstițiilor, totul ar avea legătură cu o listă de obiecte interzise în casă.

Obiecte interzise în casă

Obiectele pe care să nu le ții niciodată în casă. De secole întregi, în popor circulă tot felul de ziceri despre noroc, dar și despre ghinion. Potrivit vorbelor din străbuni, există o listă de obiecte de uz casnic care atrag în locuință energii negative. Acesta ar fi și motivul pentru care, la un moment dat, când ai intrat în casă, ai simțit că ceva nu este în regulă.

Unele lucruri sunt foarte practice. Altele, în schimb, ar trebui ținute cât se poate de departe de locuința ta. Poveștile din spatele acestor obiecte ar putea să îți trezească adevărate emoții. Află în rândurile de mai jos la ce obiecte ar trebui să renunți cât se poate de repede și care este motivul pentru care ar trebui să o faci.

Primul obiect de care ar trebui să te ferești este scaunul balansoar. Potrivit unei legende irlandeze, un balansoar gol reprezintă o invitație directă și deschisă pentru spiritele rele. Unele voci susțin că dacă scaunul se leagănă atât timp cât nimeni nu se află în apropierea lui, energiile negative au pus deja stăpânire pe locuința ta.

Renunță rapid la ele

Nu ar trebui să ții niciodată în casă vopsea de nuanță verde. Surprinzător sau nu, această superstiție își are rădăcinile în fapte istorice solide. De-a lungul secolului al XVIII-lea, coloranții verzi sintetici au fost realizați pe bază de arsenic. Pereții vopsiți sau tapetați în verde degajau, în condiții de umiditate, gaze toxice, iar locuitorii din casă se îmbolnăveau.

Recomandat este să te ferești să ții umbrela deschisă în locuința ta. Cel mai probabil, primul lucru pe care îl faci după ce ajungi acasă, pe vreme ploioasă, este să deschizi umbrela și să o depozitezi într-un loc în care se poate usca rapid.

Totuși, în antichitate, un astfel de gest era considerat lipsă de respect față de spiritele care protejau locuința. Umbrela deschisă din casă poate atrage mânia spiritelor rele, potrivit superstițiilor.

Citește și: Obiectul care aduce mare ghinion în casă nouă. Este interzis să-l iei cu tine

De asemenea, renunță la calendarele vechi din casă. Se spune că dacă păstrezi un astfel de obiect, norocul va fugi de tine. Mai mult decât atât, principiile filosofiei Feng Shui arată că obieciul de a strânge calendare ce nu mai sunt la zi reduce prosperitatea și chiar longevitatea.

Parteneri
În ce stare se află Florin Piersic, după ultima operație. Actorul și-a petrecut Paștele în spital, iar medicii au făcut noi declarații
Redactia.ro
Ultimii condamnați la moarte de Ceaușescu, în perioada comunistă. Ce fapte au comis „Bachus” și Ion Pistol, doi dintre cei mai cunoscuți infractori din istoria României
Click.ro
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50 de ani, experții au aflat motivul
Digi24
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția a vorbit de un "un atac sinistru de tip paramilitar"
Digi24
Emily Ratajkowski, 'femeia cu cei mai frumoși sâni', apariție de senzație într-o rochie super decoltată / FOTO
Unica.ro
O mare greșeală în sensul giratoriu. De ce nu țin cont mulți șoferi
EVZ.ro
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
Spynews
Noile reguli PENTRU ȘAORMA. Decizia care se pregătește chiar acum în Europa
Capital.ro
Adio, cafea! Reţeta clasicei licori de dimineaţă se schimbă radical. Noile componente anunţate de oamenii de ştiinţă
Antena 3
A divorțat de un celebru prezentator TV și s-a recăsătorit cu un om de afaceri. Cum arată acum și cu ce se ocupă
Avantaje
DISPARE o categorie de PENSIE. Până CÂND poți depune ACTELE
Mediaflux
Ele sunt fetița de patru ani și bunica ei, care au murit în Călărași, după ce au mâncat pește. Familia se pregătește să le înmormânteze, în ajunul Paștelui / FOTO
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Delia, în vacanță cu părinții! În ce destinație de vis i-a dus pe mama și tatăl ei de Paște. Imagini rare
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro