Oana Pellea, Andreea Esca, Emilia Popescu au adus un ultim omagiu la înmormântarea regizorului Ducu Darie

de: Andrei Simion
22 09. 2019

Regizorul Alexandru Darie a fost condus, duminică, pe ultimul drum. Cunoscut de apropiați sub numele de Ducu Darie, el a fost înmormântat la cimitirul Bellu din București, acolo unde au participat zeci de oameni.

Alexandru Darie, fiul lui Iurie Darie, a fost înmormântat, duminică, la cimitirul Bellu. La slujbă au participat zeci de oameni care au vrut să-și ia adio de la regizorul care le-a încântat inimile.

Printre ei s-au numărat și celebrități precum Oana Pellea, Andreea Esca și Emilia Popescu. Regizorul Ducu Darie, așa cum îi spuneau apropiații, a murit la vârsta de 60 de ani, el fiind diagnosticat cu ciroză.

Ducu Darie, condus pe ultimul drum de Oana Pellea, Andreea Esca și Emilia Popescu

Înmormântare Ducu Darie (foto:Libertatea)

Slujba de înmormântare a avut loc la Cimitirul Bellu, acolo unde s-au adunat zeci de oameni.

Anterior, cei care l-au cunoscut sau i-au apreciat piesele au avut ocazia să-i aducă un ultim omagiu la Sala Liviu Ciulei a Teatrului Bulandra din Bucureşti, acolo unde a fost depus trupul neînsuflețit.

Oana Pellea, Andreea Esca, Emilia Popescu, Marian Râlea și mulți alți actori  s-au aflat printre cei care au venit la Teatrul Bulandra, pentru a-i aduce regizorului un ultim omagiu.

Holul Teatrului Bulandra s-a umplut de ghivece cu flori și coroane.

Mulți dintre cei prezenți au arătat împietriți de durere și nu și-au putut stăpâni lacrimile.

Înmormântare Ducu Darie (foto:Libertatea)

Actrița Oana Pelea a fost surprinsă într-un moment cutremurător, aceasta fiind la un pas să se prăbușească de durere.

Chiar și președintele Klaus Iohannis a trimis o coroană de flori.

Alexandru Darie a petrecut o viață în lumea teatrului și a filmului. A studiat regia de teatru la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografie ”I.L. Caragiale” București, pe care a încheiat-o în 1983.

În perioada studenției a regizat spectacolul ”Paracliserul”, de Marin Sorescu, pentru care i s-a acordat marele premiu pentru cea mai bună producție la Festivalul Internațional al școlilor de Teatru Jacques Lecoq, Riccione, Italia.