Oana Lasconi, o nouă reacție după scandalul recent cu Elena Lasconi: „Sunt un coșmar politic”

de: Sabina Anastasia
14 11. 2023

Oana Lasconi, fiica de 31 de ani a primarului USR Elena Lasconi, a reacționat după scandalul pe care l-a avut recent cu mama ei. Tânăra stabilită la Paris a transmis pe platformele sociale un mesaj pe care mulți nu au știut cum să îl interpreteze. „Sunt un coșmar politic”, s-a exprimat aceasta.

Oana Lasconi, pe prima pagină a ziarelor

În urmă cu aproape două săptămâni, Oana Lasconi a ajuns subiect de primă pagină în ziarele centrale din România. S-a întâmplat ca urmare a unor declarații controversate pe care tânăra de 31 de ani, stabilită la Paris, le-a făcut față de mama ei, după ce a aflat că a votat pentru familia tradițională.

Oana Lasconi s-a declarat dezgustată după ce a aflat că Elena Lasconi a votat pentru familia tradițională, la referendumul organizat în anul 2018 în România. Tânăra a precizat cu această ocazie că face parte din comunitatea LGBTQ+ally și că nu se aștepta la o astfel de decizie din partea politicianei USR.

Regrete publice, după câteva zile

Fiica Elenei Lasconi a făcut câteva declarații controversate, pe care le-a regretat ulterior. A recunoscut, tot într-un mesaj public, că a primit o lecție dură de la viață și că nu ar fi trebuit să se arunce cu capul înainte. A explicat tuturor că a reacționat sub impulsul emoțiilor de moment.

Te-ar putea interesa și: Mircea Badea, replică pentru fiica Elenei Lasconi. Ce spune realizatorul TV despre iubire şi căsătorie: ”Oamenii care suferă aiurea în tramvai”

Ce viziune politică are fiica Elenei Lasconi

Oana Lasconi a anunțat recent pe conturile sale de pe platformele sociale că vrea să facă o schimbare reală, intrând în politică. Nu a precizat dacă vrea să intre în politica din România sau în cea din Franța, acolo unde locuiește. A revenit mai târziu cu o precizare concretă:

„Permiteți-mi să vă liniștesc, politica din România este mult prea struțo-cămilă ca să am eu ce să caut în ea. Din punct de vedere ideologic, mi se pare un haos. Dar ce-mi doresc din toată inima să fac este să susțin comunitatea LGBTQ+”.

Te-ar putea interesa și: Elena Lasconi renunță la alegerile europarlamentare. Ce a anunțat primarul

„Sunt un coșmar politic”

În urmă cu câteva ore, fiica primarului USR Elena Lasconi a reacționat din nou, făcând publică o fotografie cu un mesaj pe care mulți nu au știut cum să îl interpreteze. Ar putea fi vorba despre o implicare reală în politică a tinerei de 31 de ani, care se pare că are planuri mărețe în acest sens.

„Sunt un coșmar politic”, a notat Oana Lasconi în dreptul unei fotografii în care apare și ea, materialul putând fi vizualizat și în galeria foto a acestui articol.

Oana Lasconi, despre familie și comunitatea LGBT

De altfel, tânăra de la Paris a făcut și câteva precizări pe platformele sociale referitoare la crezul său politic. Nu a uitat să vorbească și despre familia tradițională, explicând că, în opinia ei, aceasta poate fi susținută fără a se îngrădi drepturile altor persoane.

Să schimbi sintagma „între soți” cu „între un bărbat și o femeie”, în Constituție, este cea mai clară dovadă de homofobie, este de părere Oana Lasconi. „Să nu ai o problemă cu oamenii LGBTQ+” nu este compatibil cu a le oferi aceleași drepturi ca altor persoane, mai subliniază tânăra.