O viață de desfrâu. Elena Ceaușescu s-a iubit până și cu fratele dictatorului. Cine a fost, însă, primul bărbat din viața ei

O viață de desfrâu. Elena Ceaușescu s-a iubit până și cu fratele dictatorului. Cine a fost, însă, primul bărbat din viața ei
Elena Ceaușescu ar fi avut mai mulți amanți

Elena Ceaușescu a fost, probabil, cea mai batjocorită persoană politică în spațiul public, după Revoluție. Evident, și înainte de 1989 se făceau bancuri pe seama ei, dar mai cu „perdea”. Când s-au văzut liberi, românii au început să răspândească tot felul de zvonuri despre aventurile  ei amoroase.

S-a ajuns să se spună depre Elena Ceaușescu faptul că era o adevărată „devoratoare” de bărbați, iar ‘nea Nicu a fost un bărbat încornorat în toate felurile posibile. Lumea a spus mereu că Lenuța n-a fost niciodată o femeie fatală, de o frumusețe ispititoare, dar asta n-a împiedicat-o să aibă mai mulți presupuși amanți și nu doar în anii de tinerețe.

Elena Ceaușescu și primele ei iubiri

Se spune că prima ei iubire a fost tatăl celebrului naist Gheorghe Zamfir. Erau amândoi tineri atunci când s-au cunoscut. L-a văzut prima dată chiar în satul ei natal. Tatăl lui Gheorghe Zamfir a fost, însă, nevoit să plece la București, ca să-și facă un rost în viață. Aici, el s-a angajat pe un post de chelner. Elena l-a urmat, dar bărbatul n-a vrut să mai aibă o relație cu ea.

Chiar dacă n-a mai avut nicio relație cu tatăl lui Zamfir, Elena a rămas, totuși, în Capitală, tot în speranța că aici ar fi avut mai multe șanse să-și facă un rost, decât în satul unde se născuse. Zvonurile spun că ar fi avut o relație chiar și cu fratele lui Nicolae Ceaușescu, Marin. Pe acesta l-a cunoscut atunci când s-a înscris în Partidul Comunist.

O viață de desfrâu. Elena Ceaușescu s-a iubit până și cu fratele dictatorului. Cine a fost, însă, primul bărbat din viața ei

Aderarea directă la doctrina și cauza comunistă era cea mai bună cale pe vremuri ca să urci pe scara socială, chiar dinainte ca partidul să obțină puterea politică. Pentru femeile de la țară era oportunitatea perfectă, doar că nu reușeau fără favorurile bărbaților. Iar ele acceptau cu plăcere asta, la fel ca în prezent.

Povestea de dragoste dintre Elena și Marin Ceaușescu n-a durat mult. Fiica lui Marin, care s-a sinucis în 1989, după execuția dictatorilor, a povestit puțin relația tatălui ei cu Lenuța în cartea Nu regret, nu jelesc, nu strig:

„Tanti Lenuţa avea o slăbiciune deosebită pentru Marin, pe care-l cunoscuse înaintea lui Nicolae şi cu care chiar flirtase o scurtă perioadă… Aşa ziceau gurile rele din familie şi îi mai reproşa şi mama la necaz lui tata, dar aşa, mai mult în glumă, luându-l peste picior: «De ce oare, Marine, n-ai luat-o tu, că salvai, dracu’ , ţara de la urgie?!»”.

Desfrâurile Elenei Ceaușescu

E greu de spus dacă relația cu Nicolae Ceaușescu a fost cea mai intensă pe care a avut-o. Doar un lucru e cert: a fost cea mai stabilă, iar situația cerea să rămână așa.

În 1939, cei doi se cunoșteau deja, dar atunci când el a intrat la închisoare din cauză că susține comunismul în ilegalitate, Elena se cam plictisise, așa că a cedat ispitei în fața unui soldat german. Evident, a fost doar o scurtă aventură, cât timp Ceaușescu era „plecat”.

Cea mai intensă relație amoroasă se pare că ar fi avut-o chiar în timpul căsniciei cu dictatorul. Amantul ei preferat a fost chiar medicul cuplului prezidențial, Abraham Schechter.

Fostul colonel Dumitru Burlan, fost angajat în serviciul de Gardă al Direcţiei a V-a a Securităţii, a povestit că acest medic își permitea niște gesturi erotice care arătau clar că era ceva între el și soția dictatorului:

„Odată, în Primăverii, mi-a spus colegul meu care era de serviciu la vilă, cei trei au intrat cu maşina în curtea reşedinţei cuplului Ceauşescu. Nicolae a coborât şi a început să urce scările pentru a intra în casă. În urma să venea Elena, urmată de doctorul Schechter, ultimul fiind colegul meu. În timp ce urcau pe scări, cel care mi-a povestit scenă a văzut cum doctorul a mângâiat-o uşor pe fund pe Tovarăşa“, spunea fostul colonel, conform Adevărul.

Doctorul a murit în 1973 în condiții suspecte. Varianta aoficială este că acesta s-ar fi sinucis, aruncându-se la etajul cinci al Spitalului Floreasca din București. Gurile rele spun însă că a fost aruncat de niște persoane puse să-i facă felul. Ulterior a fost „găsit” și un bilet de adio, în care spunea că avea probleme cu soția bolnavă.

Elena Ceaușescu, o „devoratoare” de bărbați?

O viață de desfrâu. Elena Ceaușescu s-a iubit până și cu fratele dictatorului. Cine a fost, însă, primul bărbat din viața ei
Fizicianul Ioan Ursu

Lista cu amanți nu s-a oprit la doctor. Cei care au trăit acele vremuri știu cât de lăudată era Lenuța în mediul academic și că era întâia chimistă a țării. Ei bine, nu se putea să nu-i fi căzut cu tronc cineva din acest mediu academic. Un alt amant al ei ar fi fost și fizicianul Ioan Ursu, coordonator al programului nuclear al României, membru PCR şi ministru în guvernele comuniste. El devenise mâna dreaptă a Lenuței, mână care s-a dovedit a fi destul de…îndrăzneață. Fostul aghiotant, Nicolae Stan, povestea:

„La un moment dat în timpul vizitei lui De Gaulle, la Craiova, cred că prin 1968, a ajutat-o să se urce în elicopter şi nu numai că i-a pus mâna pe fund, dar parcă a şi pipăit-o puţin. Eu am încremenit, pentru că totul s-a întâmplat sub ochii mei şi l-am întrebat cum de îşi permite aşa ceva. El mi-a răspuns ceva vulgar, ca între bărbaţi, în sensul că nu numai cu mâna ar fi atins-o în zona respectivă”.

Pe lista de amanți mai pot fi adăugați și generalul Victor Atanasie Stpnculescu, care, evident, a negat o posibilă relație cu nevasta dictatorului, dar și unchiul lui Ion Iliescu.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI