O vedetă a fotbalului din România a comis o crimă oribilă ”I-a băgat mătura pe gât”

Un cunoscut fost sportiv care are numele bine imprimat în istoria fotbalului românesc a comis o crimă oribilă. Despre cine este vorba și cum s-a petrecut totul?

Vedetă din lumea fotbalului, acuzată de o crimă oribilă

Crimă sinistră comisă de un personaj care a făcut istorie în lumea fotbalului românesc. Ion Pârcâlab, fosta legendă al lui Dinamo, a comis o crimă în anii ’80, eveniment care a fost rapid trecut cu vederea și datorită renumelui său. Tragedia a fost publicată de adevărul.ro, ulterior fiind confirmată de poliție. Amintim că între anii 1961 și 1970 Pârcălab a avut 38 de selecții la națională, a jucat în 9 sezoane la Dinamo și a marcat 53 de goluri în 194 sezoane. De asemenea, în palmares i se adaugă și 4 titluri și două Cupe ale României în alb-roșu. Acesta a ajuns antrenor după finele carierei de jucător, iar la începutul anilor 1980 a ajuns să facă parte din Progresul Pucioasa, în Divizia C. Infracțiunea de care a fost acuzat i-a adus doi ani de condamnare pentru 3 lovituri care i-au fost fatale victimei sale. Crima a fost confirmată de IPJ Dâmbovița.

  • „Cetăţeanul Pârcălab Ion fost condamnat la trei ani de închisoare pentru infracţiunea de lovituri cauzatoare de moarte, din care a executat doar doi, între anii 1982 şi 1984”
    Comisar Mihaela Savu
Detalii despre crima comisă de Ion Pârcălab în 1980
Detalii despre crima comisă de Ion Pârcălab în 1980

Detaliile sunt şocante

Vasile Neagu a fost alături de sportiv în perioada cruntă prin care a trecut, îl vizita des și-i aducea ziarele în închisoare. Confrom sursei citate, pe fondul unor discuții mai aprinse și sub influența alcoolului (la un motel din Pucuioasa) portarul Stancu și jucătorul Pârcălab s-au încăierat, rezultând cu decesul lui Stancu. „Detaliile sunt şocante, a fost un caz…Ce, numai eu ştiu? Toată lumea fotbalistică de la vremea respectivă, de-aci din judeţ, ştia. Mai ales că era vorba de Ion Pârcălab!”, a adăugat atunci Vasile Neagu.

„Sărbătoreau victoria. Pe fondul unor discuţii mai aprinse şi sub influenţa băuturilor alcoolice s-a luat la harţă cu Stancu. La mijloc a fost o chelneriţă. Cei doi au mers la toaletă ca să tranşeze disputa bărbăteşte şi acolo Pârcălab l-a omorât pe Stancu. Probabil că portarul a fost mai beat decât Pârcălab şi nu a putut să se apere. Am înţeles că i-a băgat o coadă de mătură pe gât, care l-a omorât pe loc. La vremea aceea a fost arestat şi dus la Miliţia Judeţeană de la Târgovişte”
Vasile Neagu (Sursa: adevărul.ro)

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI