O tânără asistentă medicală, infectată cu COVID-19, a murit după ce medicii au reușit sa-i salveze bebelușul din pântec

O tânără asistentă medicală, infectată cu COVID-19, a murit după ce medicii au reușit sa-i salveze bebelușul din pântec
Care este strategia pentru a reveni la o viață normală, până la descoperirea unui vaccin. Un cercetător german are soluția

Mamă eroină! O asistentă medicală din Marea Britanie a murit infectată cu COVID-19, după ce medicii au reușit să-i salveze bebelușul aflat în pântec.

Când a fost testată pozitiv asistenta

Mary Agyeiwaa Agyapong, o asistentă medicală însărcinată, în vârstă de 28 de ani, a murit duminică trecută după ce a contactat noul coronavirus. În ciuda tragicului eveniment, medicii au reușit să-i salveze viața fetiței sale din pântec. Bebelușul a fost extras cu succes printr-o operație cezariană și este în stare bună de sănătate, potrivit ultimelor informații transmise miercuri de către Spitalul Luton și Dunstable, acolo unde a lucrat femeia.

Pentru moment, medicii nu au putut preciza dacă fetița a fost testată pozitiv pentru boală. Asistenta medicală a fost testată pozitiv cu COVID-19 pe 5 aprilie, iar două zile mai târziu aceasta a fost internată la spitalul unde a lucrat.
În urmă cu puțin timp, colectivul spitalului a făcut anunțul trist al morții colegei de breaslă:

Cu mare tristețe confirmăm moartea uneia dintre asistentele noastre, Mary Agyeiwaa Agyapong, care a murit duminică”, a spus David Carter, directorul executiv al spitalului. „Gândurile noastre și cele mai profunde condoleanțe se îndreaptă către familia și prietenii Mariei în acest moment trist”, a mai adăugat el.

Marea Britanie duce lipsă de echipamente de protecție

Din păcate, ca și în cazul României, Marea Britanie se confruntă cu un mare deficit de echipamente de protecție pentru personalul din linia întâi. Astfel, în contextul tristului anunț, au izbucnit numeroase contriverse cu privire la criza sistemului de sănătate care face numeroase victime în fiecare zi.

Pentru a reuși să facă față cu cheltuielile de înmormântare, două prietene ale asistentei, Rhoda Asiedu şi Gloria Gyan, au organizat o strângere de fonduri pe numele soţului şi fiicei acesteia, iar până acum au fost donate peste 20.000 de lire sterline.

Potrivit informațiilor transmise de cele două prietene ale asistentei, fetiţa femeii a fost numită Mary, după numele mamei sale. Pe lângă poveștile spuse de familie, acesta va fi probabil printre singurele lucruri care îi va aminti de mama sa eroină.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI