O tânără a rezervat o cabană pentru Revelion care nu există. Cum au fost păcăliți zeci de turiști prin această metodă
O tânără din București a vrut să-și petreacă Revelionul alături de prieteni la munte. A rezervat o cabană, însă când a ajuns la locația respectivă, a avut partea de un șoc. Fata a închiriat o cabană care nu exista din Moeciu de Jos.
Cabana „fantomă” de la munte
Tânăra voia să închirieze cabana pentru două nopți, în perioada Revelionului, așa că nu a stat pe gânduri și s-a apucat de căutat. A găsit un anunț promițător, o cabană cu 5 camere, mobilată, utilată, cu ATV-uri și un preț de 1.500 de lei pe noapte. Convinsă, tânăra i-a trimis proprietarului casei de pe Airbnb suma de 1.500 de lei ca și avans. Ajunsă la locul indicat și cu avansul plătit, tinerii au constatat că nu există nicio cabană și că persoana care s-a dat drept proprietar nu mai răspunde la telefon.
Aveam rezervare pentru 31.12-02.01, cu avans plătit, dar ce să vedeți, în data de 31, când am ajuns la locație, căbănuța din poze nu exista, domnul nu mai răspundea la telefon, iar vecinii din zonă ne-au spus că au mai venit mulți tineri în legătură cu această cabană inexistentă.
Asta este, sărbătorile au trecut, dar, sper, să fie un exemplu pentru voi și să aveți grijă de acum încolo cui trimiteti bani, unde vă duceți… Sper să nu mai fie nimeni țepit, deși se practică foarte des în ziua de azi, aveți foarte mare grijă. Mâine voi merge la poliție și la bancă, și peste tot unde este nevoie ca să declar ceea ce am pățit”, a povestit tânăra, pe un grup de Facebook.
Mai mulți oameni au fost păcăliți
Postarea tineri a devenit virală pe rețelele de socializare în scurt timp, iar unii au comentat spunând că au fost păcăliți să închirieze cabana respectivă. „Singura soluție este să sunați la poliție și să oferiți detaliile bancare unde au fost virați banii”, a comentat un internaut. Altcineva a spus că postarea este veche și că ar fi vorba despre o cabană de la țară.
În realitate, este vorba despre Cabana „Popasul Călărețului” din Râșnov. Informația vine de la proprietara cabanei, care a recunoscut pozele de pe internet. Aceasta a precizat că locația este acreditată de Ministerul Turismului și proprietarii adevărați pot suferi prejudicii substanțiale din cauza acestor țepe.
Considerăm, că prin aceste postări neverificate, se aduc prejudicii proprietarilor de Unități de cazare. Vom anunța autoritățile în vederea remedierii acestor înșelătorii aduse clienților! Dacă aveți nevoie de informații, cei care au plătit avansuri, mă puteți contacta telefonic”, a mai scris proprietara cabanei reale, ale cărei imagini au fost folosite pentru a înșela persoane care căutau cazare în Moeciu.
În astfel de cazuri, cei păcăliți nu pot face decât să reclame situația nefericită autorităților și să spere că își vor recupera avansul.