23 iun. 2020 | 18:14

O româncă a scăpat de un credit uriaș la bancă: „Mi-a șters toată datoria”. Cum a fost posibil

News
O româncă a scăpat de un credit uriaș la bancă: „Mi-a șters toată datoria”. Cum a fost posibil
O româncă a scăpat de un credit uriaș la bancă: „Mi-a șters toată datoria”. Cum a fost posibil

Pe mulți dintre noi, fie că vrem, fie că nu vrem, ne -au prins din urmă datoriile la bănci, mai ales dacă avem și niscaiva credite făcute. În perioada de criză Guvernul a emis un Ordin prin care cei care aveau rate la bănci au fost păsuiți pentru o perioadă.

O româncă a scăpat de un credit uriaș la bancă: „Mi-a șters toată datoria”.

Printre cei cu credite și, implicit, rate la bănci a fost și o familie cu trei copii care aveau un credit de aproximativ 43.000 de franci elvețieni la una din bănci. Din cauza imposibilității de a-și plăti ratele, familia a fost nevoită să întârzie cu plate ratelor și a dobânzilor aferente, care au crescut.

Cum a fost posibilă ștergerea datoriei

Din această cauza familia a apelat la Centrul de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar. Femeia povestește că nu a mai putut să-și plătească datoriile la bancă și din acest motiv a fost nevoită să recurgă la serviciile CSALB, iar la mai puţin de jumătate de an din momentul depunerii primei cereri la Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), banca a decis să-i șteargă datoria cu totul.

O româncă a scăpat de un credit uriaș la bancă: „Mi-a șters toată datoria”. Cum a fost posibil

O româncă a scăpat de un credit uriaș la bancă: „Mi-a șters toată datoria”. Cum a fost posibil

„Când am primit soluţia nu-mi venea să cred, am zis că nu este real. În sensul că banca mi-a şters absolut tot creditul! Au fost puţin peste 43.000 de franci elveţieni, deşi iniţial ne doream măcar o reducere. Procedura de depunere a cererii este simplă, documentele se ataşează foarte uşor în aplicaţia de pe site. Am descris şi condiţia familiei, am pus şi fotografii ale documentelor justificative pentru situaţia noastră dificilă. În trecut am încercat şi cu procese colective, individuale, însă nu am obţinut niciun rezultat”, a declarat Irina, o femeie care a aperat la CSALB.

Am putea spune că este o victorie a celor de la CSALB în acest caz, oficialii instituției spunând că în România, în acest moment, sunt peste 250 de astfel de cazuri încheiate cu succes.

„Sunt aproape 250 de cazuri încheiate deja cu împăcarea dintre consumatori şi bănci de la începutul anului, în condiţiile în care am trecut şi încă trecem printr-o perioadă dificilă, în care instituţiile financiar-bancare au fost asaltate cu sute de mii de cereri de suspendare a ratelor. Iată că, dincolo de aceste probleme, băncile au ridicat şi ştacheta în ceea ce priveşte principiile concilierii, înţelegerea amiabilă cu consumatorii şi flexibilitatea în negociere. Cele mai mari bănci din sistem şi-au îndrumat clienţii către această metodă extra-judiciară, iar rezultatele se văd. Cu toate astea, vedem şi o lipsă de mobilizare greu de înţeles din partea IFN-urilor. Deşi consumatorii au trimis peste 240 de cereri adresate IFN-urilor de la începutul anului, doar 11 cereri au fost acceptate pentru negociere”, spune Alexandru Păunescu, preşedintele Colegiului de Coordonare al CSALB.

Parteneri
Ion Țiriac, internat într-un spital din Viena. Miliardarul acuză probleme de sănătate
Redactia.ro
Fără cafea sau duș dimineața. Cele 5 obiceiuri pe care dacă le aplici după ce te-ai trezit îți vor schimba restul zilei, conform Harvard
Click.ro
Boala SECRETĂ de care suferă Anca Țurcașiu. Află cum i-a schimbat viața diagnosticul primit!
Vocea.biz
Și-a făcut iubit cu nevastă și copii acasă! Artista a fost prinsă cu bărbatul însurat pe străzile din București! Incredibil!
Unica.ro
Pleacă de la Cotroceni. Klaus Iohannis a luat decizia
EVZ.ro
Ce face Irisha, după ce relația ei de iubire cu un bărbat însurat a fost făcută publică. Artista își ține viața personală privată, dar câteva detalii au ieșit la iveală | FOTO
Spynews
Ucraina este în doliu. Kievul confirmă tragedia: A murit
Capital.ro
Acasă la Medana și Alin Oprea. Doar în filme mai vezi așa ceva Fără exagerare, imaginile din casa lor întrec orice închipuire
Avantaje
REGULI noi pentru PENSIONARI. ACTELE trebuie DUSE la Casa de Pensii
Mediaflux
Daiana de la Mireasa, sezonul 7, imagine emoționantă cu burtica de graviduță. Când urmează să nască soția lui Dani / FOTO 
Spynews.ro
De ce nu existau țărani grași acum 100 de ani. Dieta zilnică a strămoșilor noștri o să te surprindă
Realitatea.net
Unde a plecat Mario Fresh după ce a confirmat despărțirea de Alexia Eram. Alături de cine s-a fotografiat artistul
Antena 1
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Shtiu.ro