O pensionară a fost escrocată de peste 100.000 de euro pe internet. Ce i-au cerut 3 bărbați

de: Ștefan R. Apostol
14 02. 2024

Nu ar fi nici prima, și nici ultima dată, când auzim de situații de acest gen. Recent, scrie presa britanică, o pensionară a fost escrocată de peste 100.000 de euro pe internet. Citește și află ce s-a întâmplat.

Cum a fost escrocată o pensionară de peste 100.000 de euro pe internet

Un bărbat a dezvăluit cum soția sa a dat peste 100.000 de euro unor escroci romantici, dar ea refuză să creadă că a fost înșelată. Joe Wilkinson și partenera sa Emily, în vârstă de 79 și 83 de ani, au acumulat un fond generos, dar a fost îngrozit când a descoperit că soția sa a dat economiile lor de-o viață unor persoane cu care a dezvoltat relații în secret pe Facebook. Britanicul a declarat pentru Money Mail că soția sa a fost înșelată de trei bărbați, care se dau drept soldați americani.

Vezi și: Anunţ pentru românii care au card la băncile din România. Înşelătoria de care trebuie să afle cât mai repede

Ea nu i-a întâlnit niciodată, mai spune acesta, pe niciunul dintre ei în persoană. Pe lângă faptul că le-a dat bani din contul lor comun, Joe a dezvăluit că Emily a făcut împrumuturi, a vândut mașina și și-a amanetat bijuteriile pentru a trimite bani către bărbații în cauză. În mod normal, în cazul escrocheriilor de acest tip, escrocii adoptă o identitate falsă online pentru a câștiga încrederea victimelor și a stabili o relație. Odată ce le-a câștigat încrederea, în mod normal, începe să ceară bani sau detalii personale pentru a le înșela.

De mai bine de 7 ani a fost înșelată

Cei doi sunt căsătoriți de peste 50 de ani și spune că prima dată când a fost escrocată s-a întâmplat în 2017. Escrocii i-au cerut lui Emily să trimită bani în diferite moduri, inclusiv prin transferuri bancare, carduri cadou și prin conturi Bitcoin, dar femeia nu și-a dat seama că a fost escrocată.

„Am făcut absolut totul pentru a o convinge că acestea sunt escrocherii, spunându-i că oamenii nu sunt reali, dar totul a fost în zadar. Ea pur și simplu nu pare să vadă acest lucru și își continuă drumul în felul ei dulce.”

Vezi și: O româncă a vrut să păcălească un fotbalist și să cumpere trei ceasuri de lux cu bani falși. Cum a aflat poliția detaliile „afacerii” de aproape 200.000 de euro

Bărbatul spune că a contactat banca, care a fost de acord să ramburseze o parfte din bani, dar banii au fost trimiși înapoi în contul bancar al soției, care a continuat să trimită bani escrocilor. Păgubitul a dezvăluit că acum și-a rescris testamentul, punând bunurile, cum ar fi proprietățile, într-un trust pentru a le proteja de soția sa.

Ce trebuie să faci după ce ai fost înșelat

Escrocheriile devin din ce în ce mai complicate și mulți oameni le cad victime. Acest lucru poate fi foarte supărător, dar nu trebuie să vă simțiți jenat sau rușinat. Dacă o infracțiune este în curs de desfășurare sau dacă dumneavoastră sau altcineva este în pericol imediat, aceasta este o urgență, sunați la poliție. Dacă ați fost înșelat, asigurați-vă că ați raportat acest lucru. S-ar putea să nu vă puteți recupera întotdeauna banii, dar ați putea lua măsuri pentru a evita ca acest lucru să se mai întâmple și altor persoane. De asemenea, puteți raporta escrocheriile de phishing sau virușii de calculator care v-au fost trimiși, dar cărora nu le-ați căzut victimă.

Vezi și: Avertisment pentru toți românii cu bani pe card. Cum te protejezi de phishing, de fapt

Phishing-ul este atunci când escrocii trimit mesaje false prin SMS, e-mail sau prin rețelele de socializare pentru a vă obține informații personale. Aceștia ar putea să vă ceară datele bancare sau parolele sau să vă promită recompense în schimbul unei taxe în avans. În concluzie, trebuie să fim foarte atenți la persoanele cu care ne decidem să dialogăm pe rețelele de socializare. După cum vedeți, nu toți sunt ceea ce par, sau spun că ar fi. Așadar, mare atenție.