O nouă zi liberă pentru angajații români în 2022. Cine va beneficia de ea

O nouă zi liberă pentru angajații români în 2022. Cine va beneficia de ea
Cum pot să obțină angajații o nouă zi liberă

Este oferită o nouă zi liberă pentru angajații români, iar cei care își doresc să beneficieze de aceasta trebuie să recurgă la o metodă simplă. O categorie de persoane o să aibă parte de timp liber pentru a se odihni sau a sta alături de cei dragi. Află tot ce trebuie să faci, în rândurile de mai jos.

Cine o să beneficieze de o nouă zi liberă în 2022

Cei care se autorecenzează prin intermediul internetului pot să primească o zi liberă, plătită, ținând cont că este încurajată utilizarea cu predilecție a metodei respective. Acest lucru este prevăzut în ordonanța care are legătură cu organizarea și desfășurarea recensământului populației și locuințelor în 2021.

Astfel, persoanele salariate din România pot să se autorecenzeze online, prin a prezenta un cod de confirmare. Recensământul a fost amânat pentru 2022, deși trebuia să se desfășoare în 2021. Angajatorii trebuie să ofere o zi liberă dacă angajații fac dovada că au aplicat această metodă online.

Ziua liberă poate să fie acordată în termen de cel mult 12 luni de la momentul în care angajatul a realizat cu succes autorecenzarea. Aceasta poate să fie oferită până în luna mai 2023. Pentru fiecare formular individual transmis către baza de recensământ este generat un cod de confirmare pentru autorecenzare.

Ce trebuie să știe persoanele salariate din România

Totul o să aibă loc în perioada cuprinsă între luna februarie 2022 și luna iulie 2022. Astfel, colectarea indirectă a variabilelor din programul de observare al recensământului identificate în surse administrative o să fie realizată în perioada februarie – martie 2022.

Colectarea online pentru înregistrările individuale, dar și pentru cele care fac referire la locuințe, gospodării și clădiri, o să fie desfășurată în perioada martie – mai 2022. Asfel, persoanele salariate din România o să se poată bucura de o nouă zi liberă dacă se ocupă de metoda din mediul digital.

Colectarea în teren cu ajutorul interviului față în față asistată de calculator cu înregistrările individuale, pentru persoanele care nu au efectuat autorecenzarea online, o să fie desfășurată între luna mai 2022 și luna iulie 2022.

Ce o să se întâmple în acest an. Vești bune pentru angajați

De asemenea, colectarea în teren prin interviu pentru clădirile și locuințele pentru care nu s-a efectuat autorecenzarea online o să fie realizată în perioada mai – iulie 2022. Această metodă o să fie asistată de calculator.

Cât despre asigurarea completitudinii datelor individuale pentru persoane, gospodării, clădiri și locuințe, aceasta o să se desfășoare între luna august 2022 și luna septembrie 2022.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI