O nouă tragedie aviatică zguduie omenirea. Un avion cu 107 persoane la bord s-a prăbușit

O nouă tragedie aviatică zguduie omenirea. Un avion cu 107 persoane la bord s-a prăbușit

Un avion al companiei Pakistan International Airlines cu 107 persoane la bord s-a prăbușit, vineri, în orașul Karachi, aproape de aeroport. Anunțul a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al Autorității aviației pakistaniene pentru Sky News.

Tragedie aviatică. O aeronavă cu 107 persoane la bord s-a prăbușit

Avionul companiei Pakistan International Airlines, de tip Airbus A320, decolase de pe Aeroportul din Lahore și se îndrepta spre Aeroportul Jinnah din Karachi. Conform primelor informații, la bord se aflau 99 de pasageri și opt membri ai echipajului.

O nouă tragedie aviatică zguduie omenirea. Un avion cu 107 persoane la bord s-a prăbușit
Aeropalnul decolase din Lahore și se îndrepta spre Karachi. S-a prăbușit aproape de destinație 

Imaginile apărute în mediul online imediat după incident arată un fum dens și negru la locul accidentului, cartierul Model Colony, o zonă rezidențială din orașul pakistanez Karachi. Serviciile de urgență au ajuns la fața locului. Conform BBC News, mai multe locuințe au fost avariate.

„Avionul s-a prăbușit în Karachi. Încercăm să confirmăm numărul de pasageri aflați la bord, dar inițial s-a spus că este vorba de 99 de pasageri și opt membri ai echipajului”, a declarat Abdul Sattar Khokhar, purtătorul de cuvânt al Autorității aviației pakistaniene.

  • Accidentul aviatic vine la numai câteva zile după ce Pakistan a reluat zborurile comerciale.

Dezastrele aeriene din ultimii ani

În 2010, o aeronavă operată de compania aeriană privată Airblue s-a prăbușit în apropiere de Islamabad, ucigând toate cele 152 de persoane aflate la bord. Accidentul a fost catalogat ca un dezastru aerian, cel mai puternic din istoria țării.

În 2012, un Boeing 737-200 operat de Bhoja Air s-a prăbușit din cauza vremii nefavorabile, în apopiere de Rawalpindi, ucigând toți cei 121 de pasageri și șase persoane din echipaj.

În 2016, un avion Pakistan International Airlines a izbucnit în flăcări în timp ce călătorea din nordul Pakistanului spre Islamabad, ucigând 47 de persoane.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI