O nouă ordonanță militară, posibilă. Fără declarații pe propria răspundere pentru această categorie de persoane

O nouă ordonanță militară pentru șoferii străini care tranzitează România

În România urmează să să se mai dea o ordonanță militară. Cel puțin așa a lăsat să se înțeleagă premierul Ludovic Orban, care vrea să facă mai ușoară munca șoferilor străini care ajung sau tranzitează România. Astfel, aceștia nu vor mai fi nevoiți să completeze declarații pe proprie răspundere.

O nouă ordonanță militară pentru șoferii străini care tranzitează România

Premierul Ludovic Orban i-a cerut în ședința de guvern ministrului Internelor, Marcel Vela, să pregătească o nouă Ordonanță Militară, care să reglementeze tranzitarea României de către șoferii străini.

,,Cred că ar fi binevenită o ordonanță militară, prin care să eliminăm completarea chestionarelor, a declarațiilor de către șoferii străini pentru a elibera zona și a fluidiza traficul(…) Așadar, nu mai completează chestionarul, semnează doar declarația că în 48 de ore părăsesc România, cu amendamentul că se opresc doar în stațiile de benzină și parcările impuse prin acel coridor verde de către Ministerul Transpororbanturilor”, a spus premierul Orban.

Premierul Ludovic Orban i-a mai cerut lui Marcel Vela și să iasă cu precizări exacte legate de perioada de izolare a șoferilor români care asigură transportul de mărfuri. Premierul a spus că au apărut unele nelămuriri ale șoferilor care conduc mașini de marfă de sub 2,5 tone. Aceștia ar refuza să mai plece în curse, deoarece s-a înțeles că vor intra în izolare timp de 14 zile, după fiecare cursă. Ultima ordonanță militară precizează însă faptul că aceștia vor fi plasați în carantină doar câteva zile, până la următoarea cursă, iar spațiul de carantinare poate fi pus la dispoziție de către autorități, dar și de către firmele unde acești șoferi lucrează.

O nouă ordonanță militară pentru șoferii străini care tranzitează România
O nouă ordonanță militară pentru șoferii străini care tranzitează România

Românii care vin în țară din țări ”roșii” vor intra în carantină. Lista a fost actualizată

Totodată, Ludovic Orban i-a cerut ministrului Internelor să fie pregătite spații de carantinare pentru toți românii care se întorc din Marea Britanie, Belgia, SUA, Turcia, Austria, Olanda și Elveția.

Institutul Național pentru Sănătate Publică a actualizat lista țărilor încadrate în zona roșie, așadar țările de mai sus au fost adăugate și ele pe listă, drept urmare, românii care se întorc de vineri în România din acele zone vor intra automat în carantină instituționalizată, respectiv în centre puse la dispoziție de către autoritățile din România. Astfel, mulți care se gândeau că vor veni acasă de Paște vor petrece sfintele sărbători în carantină sau vor renunța la biletele destul de scumpe de avion deja cumpărate cu destinația România.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI