O nouă fabrică se deschide în România. Se vor face multe angajări
În industria prelucrătoare a reziduurilor agricole și forestiere încă se mai face profit, și încă se lucrează la foc continuu. Una din aceste fabrici, este fabrica de la Buzău, unde prorpietarul, Bencomp a investit mult în ultimii ani. În acest context, noile investiții aduc un plus valoare și noi locuri de muncă și, în același timp, anunță că o nouă fabrică se deschide în România.
Piața brichetelor din lemn și tendința în creștere până în 2028
Pentru cei care nu știu despre ce este vorba, brichetele de lemn sunt făcute din reziduuri agricole și forestiere, cum ar fi tulpina de orez, paie, tulpina de bumbac, rumeguș de bambus, făină de lemn, tulpina de ramie, coaja de arahide etc.
Sunt produse de mașinile de pelete sau de mașinile de brichetare, după ce trec prin mai multe proceduri de prelucrare, cum ar fi zdrobirea, uscarea, amestecarea, modelarea sau comprimarea etc.
Conform datelor recente, se preconizează că Europa va ajunge la 1 milion de dolari până în 2028, când vine vorba de aceste produse. În același timp, se preconizează că ponderea Europei va ajunge în 2028, la o producție extrem de mare și profitabilă, pe toate piețele existente. Inclusiv România este o piață acitvă în acest segment, iar unul din jucătorii impotanți este Bencomp, parte a grupului Bene International din Oradea.
Bencomp anunță că o nouă fabrică se deschide în România
Compania, care produce brichete de lemn și profile, a investit câteva milioane bune de euro într-o fabrică deschisă la Buzău, iar investiția s-a dovedit a fi una profitabilă pentru grupul care deține Bencomp. În același timp, conform Profit.ro, Bencomp anunță continuarea investițiilor aici, pe lângă cele 2 milioane de euro deja investite.
La fabrica de la Buzău, spun oficialii, se va mări capacitatea de producție, asta însemnând cel puțin alte 100 noi locuri de muncă. Pe lângă asta, compania anunță deschiderea unei noi unități în nord-vestul țării, la Arad, iar investiția este estimată tot la aproximativ 2 milioane de euro, conform publicației amintite. Noile investiții, spun oficialii companiei, au ca intenție intrarea pe o nouă piață, cea a ușilor din material lemnos compozit:
„Producția de uși va satisface o altă nevoie de reciclare, cea a deșeurilor de PVC, un material care în mare parte ajunge în prezent la groapa de gunoi”, spune Cristina Isabela Bene, acționar majoritar Bencomp, conform Profit.ro.
Intenția de a intra pe această piață este preconizată nu mai devreme de 2024, devenind, de altfel, primul producător de astfel de uși, mai spun oficialii companiei.