O nouă dezvăluire șoc despre șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ialomița. Ce s-a aflat despre el

O nouă dezvăluire șoc despre șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ialomița. Ce s-a aflat despre el
O nouă dezvăluire șoc despre șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ialomița. Ce s-a aflat despre el

Foștii colegi ai șoferului de TIR care a provocat accidentul groaznic din Ialomița au făcut dezvăluiri despre acesta. Ce s-a aflat?

O nouă dezvăluire șoc despre șoferul de TIR care a provocat accidentul din Ialomița

Șoferul de TIR, care a intrat pe contrasens și s-a izbit violent de un microbuz de transport pasageri provocând tragedia din Ialomița soldată cu 10 morți, avea momente în care ațipea la volan. Foștii săi colegi susțin că au asistat la astfel de episoade care i-au șocat. De altfel, nici anchetatorii nu exclud această variantă, dar iau în calcul și neadaptarea vitezei la condițiile de drum ori o problemă de sănătate.

Reprezentanții companiei unde lucra au declarat pentru știrileprotv.ro că bărbatul, în vârstă de 42 de ani, nu era un angajat problemă și nu ar fi provocat alte incidente în trafic. De asemenea, acesta nu ar fi avut nici viteză, pentru că GPS-ul ar fi arătat că a mers cu cel mult 55 de kilometri la oră în momentul impactului.

Tahograful din cabina TIR-ului, nefuncțional

Pe de altă parte, un coleg susține că l-a văzut ațipind de 3 ori la volan într-o cursă mai mică de o sută de kilometri. Oamenii legii au recuperat tahograful din cabina camionului, însă aparatul cu care era dotat camionul nu funcționa. Era o cursă scurtă, astfel că nu era nevoie de o asemenea tehnologie care înregistrează viteza autovehiculului și timpii de odihnă. În concluzie, din declarațiile unui agent de poliție de la rutieră sub protecția anonimatului, chiar dacă ar fi funcționat, nu ar fi reprezentat o probă esențială.

„Nu avem cititoare pentru tahografe. E unul la autostrăzi şi atât. Tu îl prinzi că are magneţi montaţi pe tahograf şi îi faci proces verbal că îl opreşti să mai circule 7 ore. Și pleci şi el pleacă mai departe şi colegul din alt judeţ nu ştie că ăla are interzis să mai circule. În alte ţări se iau plăcuţele imediat. Asta ar trebui să se schimbe şi la noi”, a spus omul legii pentru sursa menționată.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI