O nouă cupolă de foc lovește Europa! România, vizată de căldura extremă. Anunț de la ANM

O nouă cupolă de foc lovește Europa! România, vizată de căldura extremă. Anunț de la ANM
Un val tropical de caldura pune stapanire pe Romania

Experții în meteorologie au anunțat că o nouă cupolă de foc lovește Europa. România este vizată și ea de căldura extremă. Europa se topește pe măsură ce valul de caniculă se extinde şi înspre țara noastră. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că sunt așteptate zile de foc cu temperaturi record. Anunțul ANM, în articolul de mai jos.

România se topește. Temperaturile ajung și la 40 de grade Celsius. Nici urmă de ploi

Meteorologii au vești proaste în ceea ce privește starea vremii din perioada următoare, atât pentru Europa, precum și pentru România. Experții în meteorologie au anunțat că o cupolă de foc lovește Europa în zilele ce urmează.

„Cupola de foc este o masă de aer de origine tropicală, care, atunci când persistă mai mult, determină fenomene de acest tip, temperaturi foarte ridicate măsurate la umbră, de peste 40-42-43 de grade așa cum s-au înregistrat începând chiar de ieri în Portugalia și în Spania, acolo unde este în vigoare o atenționare meteorologică de cod roșu pentru val de caniculă. Temperaturi în această zonă a Europei de peste 40- 42 în Spania, 43-44 de grade Franța, deja sub cod portocaliu. Iată că și Marea Britanie, la 33 de grade înregistrează valori deosebit de ridicate pentru această perioadă din an”, a declarat a explicat Elena Mateescu, directorul ANM, la emisiunea Sinteza Zilei.

Cupola de foc afectează și România

Valul foarte cald de origine tropicală își va face apariția în România chiar de astăzi, conform reprezentantului ANM. Vineri și sâmbătă vom fi deja în pragul caniculei, când se vor înregistra 35 de grade Celsius.

„Pentru zona țării noastre avansul de aer foarte cald origine tropicală va se va resimți începând chiar de mâine când vom înregistra deja temperaturi în creștere comparativ cu ceea ce am avut în ultimele zile, deja 34 de grade la umbră, dar vom resimți cu siguranță deja peste 35-36 de grade. Vineri deja ne apropiem de pragul unei zile de caniculă de 35 de grade în bună parte din țară, în partea de vest-sud-est a României, chiar și sâmbătă 35 de grade”, a mai spus Elena Mateescu.

Când vom resimți temperaturi de 40 de grade Celsius

Săptămâna viitoare va debuta cu o mică răcorire în zilele de luni și marți, când se vor înregistra 33 de grade Celsius, după care cupola de foc va începe din nou să se facă resimțită cu temperaturi ce vor ajunge la 40 de grade Clesius.

„Duminică și luni o ușoară răcorire la 33 de grade, dar apreciem la acest moment că valul va fi în intensificare începând de marți, miercuri în a 2-a parte a săptămânii și de mai lungă durată.

Ceea ce este însă foarte important, nu numai valorile de temperaturi care vor fi deosebit de ridicate, temperaturi resimțite peste 38-40 de grade cu siguranță, este lipsa precipitațiilor”, a mai spus Elena Mateescu, conform sursei citate mai sus.