O nouă bombă epidemiologică la Suceava. Imaginile care au revoltat o țară întreagă

O nouă bombă epidemiologică la Suceava. Imaginile care au revoltat o țară întreagă

După ce, în plină criză epidemiologică, Suceava devenea un advărat focar al infecțiilor cu noul coronavirus, se pare că aici mocnește o nouă bombă epidemiologică, iar autoritățile locale nu făcut nimic ca să împiedice un nou dezastru.

O nouă bombă epidemiologică la Suceava

Zilele acestea la Suceava au avut loc procesiuni religioase, și anume pelerinajul cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou. Conform presei locale, mii de oameni au ieșit pe străzile Sucevei ca să participe la această procesiune. În curtea Mânăstirii Sfântul Ioan din Suceava, unde a avut loc prima slujbă religioasă, sute de oamenii au participat la slujbă în număr foarte mare, în condițiile în care orașul Suceava rămâne cel mai mare focar de coronavirus al României, cu 3.967 de cazuri de coronavirus raportate de la debutul pandemiei.

Imaginile care au revoltat o țară întreagă

În clipul de mai sus se poate vedea cum sute de oameni se înghesuie să participe la procesiune, iar autoritățile, prezente la fața locului, nu fac absolut nimic pentru a-i determina pe oameni să păstreze distanțarea socială cerută cu atâta vehemență de guvern și de autorități. După momentul slujbei din curtea Mânăstirii, moaștele au fost purtate pe străzile orașului, urmate de mii de oameni care parcă au uitat de focarul de infecții din oraș. Circuitul, conform presei locale, a fost organizat împreună cu Poliția Locală și cu Jandarmeria, pentru ca românii să respecte măsurile impuse în starea de alertă, dar dacă e să ne luăm după imagini nu s-au respectat niciuna din regulile impuse de uatorități.

„Ceea ce văd nu ține seama de nicuna dintre restricțiile de care vorbesc autoritățile și însăși biserica. Dacă nu vom ține seama de aceste restricții – purtarea măștii și respectarea distanței -, atunci nu putem să ne așteptăm ca numărul de cazuri să scadă și ca ridicarea altor restricții să vină atât de rapid, a afirmat la Digi 24 managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Suceava”, Carmen Dorobăț, comentând imaginile de la Suceava.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI