08 feb. 2024 | 21:36

O mare competiție organizată în România, anulată din cauza vremii. Anunțul oficial

News
O mare competiție organizată în România, anulată din cauza vremii. Anunțul oficial
O mare competiție organizată în România, anulată din cauza vremii. Anunțul oficial

Temperaturile extrem de scăzute și venirea primăverii sunt o bucurie pentru români, dar nu și pentru sportivi și organizatorii de evenimente din acest domeniu. Din cauza schimbărilor bruște ale vremii, o mare competiție organizată în România a fost anulată. Ce au anunțat cei responsabili de acest concurs.

Competiție sportivă, anulată din cauza căldurii

Evenimentul așteptat al Etapei de Cupă Mondială de Sărituri cu Schiurile la feminin de la Râșnov, programată în perioada 16-18 februarie 2024, a fost brusc anulat din cauza unor condiții meteorologice neobișnuite.

Temperaturi ridicate de până la 18 grade și vântul cald din ultimele zile au avut un impact devastator asupra trambulinelor Complexului Olimpic pentru Sporturi de Iarnă din Valea Cărbunării, Râșnov, determinând autoritățile să ia o decizie dificilă.

În mod normal, luna februarie ar trebui să ofere condiții optime pentru competițiile de schi, însă în acest an, natura a surprins cu o schimbare neașteptată. Vremea neobișnuit de călduroasă pentru această perioadă a anului a generat topirea rapidă a stratului de zăpadă de pe trambuline, punând în pericol siguranța sportivilor și calitatea desfășurării competiției.

Federația Română de Schi-Biatlon, împreună cu Federația Internațională de Schi (FIS) și autoritățile locale din Râșnov, au fost nevoite să reevalueze situația și să ia o decizie dificilă cu privire la desfășurarea evenimentului. Aceștia au organizat o conferință specială joi, 8 februarie, pentru a comunica oficial anularea Etapei de Cupă Mondială și pentru a explica motivele din spatele acestei hotărâri.

Decizia de a anula competiția a fost luată cu regret, dar prioritățile siguranței sportivilor și respectarea standardelor internaționale au fost decisive în luarea acestei măsuri. Cu toate că competițiile sportive sunt adesea predispuse la riscuri meteorologice, vremea extremă și topirea zăpezii au depășit limitele de securitate acceptate pentru desfășurarea competiției de sărituri cu schiurile.

Anularea competiției, o mare dezamăgire

Anularea bruscă a Etapei de Cupă Mondială a dezamăgit atât sportivii, cât și famiile, care așteptau cu nerăbdare un spectacol captivant. Cu toate acestea, majoritatea înțeleg importanța prioritizării siguranței și respectarea regulilor internaționale în sport.

„Ne pare foarte rău că nu vom putea asista și în acest sezon la spectacolul sportiv pe care cele mai bune săritoare cu schiurile din lume l-ar fi oferit pe trambulina de la Râșnov. Condițiile meteorologice din ultimele zile ne-au adus în imposibilitatea de a găzdui această etapă de Cupă Mondială”, declară Puiu Gaspar, Secretarul General al Federației Române de Schi-Biatlon.

Vezi și: Cele 8 cuvinte rostite de Simona Halep la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. Le-a spus înainte de a intra în sală

La Cupa Mondială feminină de Sărituri cu Schiurile de la Râșnov ar fi participat 65 de sportive din 17 țări, care urmau să concureze în 2 probe individuale feminine. Ar fi trebuit să participe la show cele mai bune sportive din lume, organizatorii s-au pregătit din timp pentru eveniment, însă condițiile meteo și-au spus cuvântul.

“Dezamăgirea este foarte mare, atât din partea noastră a organizatorilor cât și din partea sportivilor. Aveam confirmate la Râșnov cele mai bune săritoare din întreaga lume. Ca de fiecare dată, ne-am pregătit foarte bine și pentru această etapă de Cupă Mondială, care a devenit deja o tradiție nu doar pentru Râșnov ci și pentru întreaga țară.

Anul trecut, la Cupa Mondială, am avut în total peste 10.000 de spectatori. Sper ca în anii următori să nu mai avem primăvară în luna februarie și să putem continua să găzduim aceste competiții.

Reamintesc că România organizează etape de Cupă Mondială încă din anul 2014, făcând astfel parte dintr-un circuit extrem de select al țărilor alese de Federația Internațională de Schi pentru a organiza etape de Cupă Mondială”, încheie Puiu Gaspar, Secretarul General al Federației Române de Schi-Biatlon.

Zăpada topită, un pericol pentru sportive

Vremea neobișnuit de călduroasă pentru această perioadă a anului a adus cu sine o amenințare neașteptată pentru desfășurarea etapei de sărituri cu schiurile la Râșnov.

În mijlocul așteptărilor ridicate, organizatorii se confruntă acum cu o provocare majoră, pe măsură ce zăpada necesară pentru amenajarea trambulinei de pe Valea Cărbunării se topește rapid, punând în pericol prestigioasa competiție.

Te-ar putea interesa și: Cine este bărbatul care îi face viaţa mai frumoasă Simonei Halep. S-au fotografiat împreună în Dubai, zâmbetul sportivei spune multe

Râșnovul găzduiește în mod tradițional una dintre cele mai așteptate etape ale Cupei Mondiale de Sărituri cu Schiurile la feminin, atrăgându-i pe cei mai buni săritori din întreaga lume. Cu toate acestea, anul acesta, schimbările climatice au jucat un rol neașteptat în evoluția evenimentului.

“Săptămâna aceasta vor fi temperaturi mari, dar în săptămâna următoare, în săptămâna competițională, vor începe să scadă și vor ajunge undeva la 0 și +4 grade Celsius ziua, așa că, dacă e nevoie, poate mai reușim să aducem din alte zone zăpadă, pentru că nu știu dacă mai putem produce la aceste temperaturi”, a spus secretarul general al Federației Române de Schi Biatlon, Puiu Gaspar.

Organizatorii se bazau pe un scenariu obișnuit, anticipând o răcire a vremii înainte de competiție pentru a permite producerea artificială a zăpezii pe trambulina din Valea Cărbunării. Cu toate acestea, temperaturile extrem de ridicate au subminat aceste speranțe, determinând topirea accelerată a stratului de zăpadă și creând o situație complexă pentru echipa de organizare.

Parteneri
Ce a scris Florin Piersic junior în timp ce tatăl său este în spital. Mesajul său a stârnit un val de reacții
Redactia.ro
Bucurie mare pentru Ileana Stana Ionescu! Soțul actriței ne-a dezvăluit marele secret
Click.ro
VIDEO Ce se întâmplă când cazi într-o gaură neagră? Simulare realizată de un supercomputer NASA
Digi24
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un judecător i-a spus că în căsătorie e permis orice
Digi24
Ce a povestit Sebastian Țopescu, fiul regretatului Cristian Țopescu, la 6 ani de la moartea tatălui său
Unica.ro
Florin Piersic, supus unor investigații complexe. Decizia luată de medici
EVZ.ro
Ce se întâmplă dacă un om cade într-o gaură neagră. Rezultatele NASA sunt uluitoare
Spynews
A venit anunțul trist despre Florin Piersic. Medicii nu s-au mai ascuns
Capital.ro
A intrat în funcțiune "Mamutul", cel mai mare aspirator planetar! Curăță aerul și trimite carbonul în pământ, dar activiștii de mediu îl critică
Antena 3
A recunoscut că este din nou singură! Motivul pentru care vedeta noastră și iubitul ei și-au spus „Adio”. E prima dată când vorbește despre asta
Avantaje
Vom fi OBLIGAȚI să REPARĂM electrocasnicele STRICATE. CÂND se va APLICA
Mediaflux
Trei zodii pentru care luna mai va fi decisivă. Apar schimbări radicale în viața lor, la care nu s-ar fi așteptat
Spynews.ro
Ce se întâmplă în corpul tău la 4 ore după ce ai mâncat nuci
Realitatea.net
Chefi la cuțite, 8 mai 2024. Cătălin Țociu și Iulia Creangă au fost eliminați. Ce reacții au avut Chef Orlando și Chef Sautner
Antena 1
Ce obsesie perversă și bolnavă avea Elena Ceaușescu? Îi plăcea să se uite la...
Shtiu.ro