O fostă gimnastă celebră din România a ajuns călugăriță. Maica Ecaterina a luat calea bisericii și ajută sute de copii nevoiași

de: Sabina Anastasia
01 06. 2023

O fostă gimnastă celebră din România a ajuns călugăriță. La vârsta de 25 de ani, a decis să renunțe la cariera pentru care s-a pregătit și să îmbrățișeze calea pocăinței. Acum, ajută sute de copii nevoiași. Pentru unii, e mamă. Pentru alții, soră sau prietenă. Se transformă în ce vor ei, după cum a mărturisit Maica Ecaterina.

O fostă gimnastă celebră din România a ajuns călugăriță

A fost cunoscută după numele Cristina și, încă de pe vremea când era copil, s-a pregătit pentru o carieră în sport. A practicat gimnastică de performanță. Nu avea să știe, însă, ce îi rezerva viitorul. Pe când avea 25 de ani, s-a oprit la o mănăstire, Mănăstirea Bogdana din Rădăuți. Aici, a primit numele sfintei Ecaterina, ocrotitoarea celor învățați și iubitori de carte.

În prezent, fosta gimnastă celebră în România este cunoscută drept Maica Ecaterina. A ales să renunțe la cariera strălucită ce o aștepta în favoarea pocăinței. Ajută sute de copii care au fost abandonați de familie sau care au suferit diverse abuzuri. Cel mai mic de care are grijă are 7 ani, iar cel mai mare 25.

„Pentru unul sunt mamă, pentru unul sunt soră, pentru unul sunt prietenă. Mă transform în ce vor ei să fiu, ca să pot să le fiu de folos. Sunt un pion prin care Dumnezeu vrea să facă ceva pe pământ”, a fost Maica Ecaterina, fostă gimnastă, într-o intervenție pentru Observator.

Călugărița poate fi cunoscută la Așezământul Sfântul Leontie, din Rădăuți, care găzduiește circa 126 de copii și tineri. A fost înființat în toamna anului 2011, la inițiativa lui Arhim Iustin Dragomir, stareţul Mănăstirii Bogdana, şi este destinat orfanilor şi copiilor din familii cu posibilități financiare limitate.

Diplome pentru o mamă cu normă întreagă. Și o inimă mare

Așezământul Sfântul Leontie este acasă pentru Maica Ecaterina și copiii de care are grijă. Câteva locuințe cu acoperiș roșu și o biserică în mijlocul lor. Călugărița îi ajută pe cei pe care îi are în grijă și îi duce la diverse cursuri. Unii fac muzică, alții matematică, unii sunt campioni la karate, iar alții joacă în piese de teatru.

„Fiecare copil care a păşit pe poartă, nu a fost întâmplător să vină aici. Misiunea mea este să fac ceva pentru el. Primii au ajuns aici acum 12 ani. Au fost cazaţi în căsuţele colorate în care se gospodăresc, îşi fac teme şi planuri. Nu cred că m-am culcat vreodată fără să mă gândesc la ei sau la ce mi s-a întâmplat sau ce face cel care e plecat în familie sau copiii care au plecat de la noi. Binele trebuie să simţi că-l faci, misiunea omului este de a face bine în general. Binele face parte din fiinţa noastră”, a spus Maica Ecaterina pentru sursa citată.

Te-ar putea interesa și: Actrița din România, un sex simbol pentru anii `70, este azi Maica Ecaterina: „Am avut desfrânări și avorturi!”

Maica Ecaterina nu este doar fostă gimnastă, ci are studii în mai multe domenii. A fost economistă, a urmat cursuri universitare în domeniul psihologiei și și-a luat și diplomă de asistentă medicală. Are, cum s-ar spune, toate diplomele de specializare pentru  o mamă cu normă întreagă. Și cu o inimă mare.