O femeie din România a murit în aceeași zi în care s-a vaccinat anti-covid. Ce probleme de sănătate avea

O femeie din România a murit în aceeași zi în care s-a vaccinat anti-covid. Ce probleme de sănătate avea
Scandalul din jurul vacccinului Pfizer

Etapa a doua din campania de vaccinare anti-covid este în plină desfășurare. Sunt multe necunoscute în privința vaccinului Pfizer. Au început să apară pacienți care sunt vaccinați, cu diferite efecte secundare. Dacă până acum au fost doar efecte simple, de data asta vorbim de un deces al unei femei din Bacău.

În Bacău primul deces din România, după vaccinarea anti-covid

Conform ultimelor raportări de vacccinare, pentru data de 21 ianuarie, au fost vaccinate 348.096 de persoane. Au fost  987 de persoane cu reacții comune și minore în urma vaccinării cu vaccinul Pfizer. Din păcate, conform Spynews.ro, a fost anunțat și primul deces din România, imediat după vaccinare.

Este vorba despre o femeie din Bacău, în vârstă de 73 de ani, care ar fi decedat după vaccinarea anti-covid. Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 a reacționat imediat, declarând că în fapt, decesul femeii din Bacău nu ar fi avut nicio legătură cu vaccinarea.

”Astăzi, în jurul orei 19.00, Direcţia de Sănătate Publică Bacău a anunţat decesul unei persoane de sex feminin, în vârstă de 73 de ani, cunoscută cu multiple afecţiuni cronice. Din datele primite până la acest moment, persoana a fost vaccinată împotriva COVID19 în cursul zilei, la Centrul de Vaccinare al Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău.

În perioada de supraveghere post-vaccinală, persoana nu a prezentat modificări ale stării de sănătate. După perioada de monitorizare, persoana a părăsit centrul de vaccinare, fără alte acuze”, spune comunicatul CNCAV.

Datele situației sunt deocamdată neclare, având în vedere că nu s-a făcut nici necropsia. Autoritățile, însă, susțin că decesul femeii de 73 de ani, din Bacău, ar fi survenit din alte motive de sănătate.

”Informaţiile primite până la acest moment sugerează o suprapunere de evenimente. Fără legătură de cauzalitate cu vaccinarea, ceea ce încadrează cazul în categoria evenimentelor coincidențe. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, evenimentul coincident este definit ca «evenimentul produs după vaccinare, care nu este provocat de vaccin sau de administrarea acestuia»”, a mai precizat CNCAV.

Scandalul din jurul vacccinului Pfizer

Recente a început uns candal, legat de vaccinul Pfizer, după ce mai multe persoane în vârstă ar fi decedat după vacccinare, în Norvegia. Oficialii norvegieni din domeniul sănătății au raportat duminică un număr mic de decese. Acestea au avut loc în rândul persoanelor în vârstă care au primit vaccinul Pfizer-BioNTech COVID-19 și au suferit efecte secundare.

”Acest grup de oameni care au avut aceste efecte adverse și, din păcate, unii au murit, erau foarte, foarte bătrâni și fragili”, a spus profesorul Brendan Murphy, secretar al Departamentului de Sănătate.

Agenția Norvegiană pentru Medicamente investighează acum decesele, estimate la aproximativ 30. În același timp autoritatea de reglementare și autoritățile australiene s-au grăbit să reducă orice preocupare serioasă de siguranță.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI