O femeie din Piatra Neamţ, salvată de pompieri, n-a vrut să-l lase pe unul dintre aceștia să intre în casă, pe geam. Nu voia să-i facă mizerie

O femeie din Piatra Neamţ, salvată de pompieri, n-a vrut să-l lase pe unul dintre aceștia să intre în casă, pe geam. Nu voia să-i facă mizerie
O femeie din Piatra Neamţ, salvată de pompieri, n-a vrut să-l lase pe unul dintre aceștia să intre în casă, pe geam. Nu voia să-i facă mizerie

O femeie din Piatra Neamț, în vârstă de 71 de ani, i-a interzis unui pompier să intre în casa ei deoarece i-ar fi făcut mizerie. Acest lucru s-a întâmplat după ce a salvat-o când a rămas blocată pe fațada blocului, în timp ce ștergea geamurile.

Gest incredibil făcut de o femeie, după ce a fost salvată de pompieri

Femeia a ieșit pe geam să șteargă geamurile, moment în care a rămas blocată pe acoperișul balconului de la etajul inferior. Aceasta a început să strige după ajutor, iar o vecină a sunat la numărul uni de urgențe 112.  La fața locului a ajuns un echipaj de pompieri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Unul dintre salvatori a reușit să se urce pe acoperișul balconului, cu ajutorul unei scări culisabile. În acest fel, femeia a fost ajutată să pătrundă în apartamentul său. După ce și-a îndeplinit misiunea, pompierul a încercat să intre, la rândul său, în casa bătrânei, pe geam.

Aceasta i-a interzis să intre în casă, de teamă că pompierul i-ar fi făcut mizerie, în timp ce ea făcuse curățenie. Pompierul nu a avut altă soluție decât să coboare înapoi pe scara culisabilă.

,,Nu strânge scara că doamna nu mă lasă să cobor pe la ea”, a strigat pompierul către colegii săi, care se pregăteau să strângă scara.

O femeie a găsit resturi de mâncare la ușa casei, însă a ignorat „semnul”

O femeie din Marea Britanie a găsit resturi de mâncare în fața casei. Inițial, aceasta s-a gândit că vreun tânăr din cartier vrea să se „răzbune” sau că pur și simplu este o farsă. Ulterior, în timp ce stătea de vorbă cu o rudă, a cărei soț este polițist, a povestit cele întâmplate.

Auzind detaliile, omul legii i-a explicat, de fapt, despre ce este vorba. Conform acestuia, resturile de mâncare sau alte obiecte lăsate la ușă pot semnifica faptul că un hoț a pus ochii pe locuința respectivă. Pentru a se asigura că nimeni nu este acasă, hoțul urmărește dacă mizeria lăsată a fost eliminată sau nu.

„Am găsit într-o zi aceste resturi de fasole roșie pe ușa mea. Aparent nu este vorba despre o farsă, ci despre o tactică folosită de hoți pentru a descoperi dacă este cineva acasă sau dacă proprietarii sunt plecați. Dacă timp de câteva zile mizeria nu este curățată, atunci următorul pas este să acționeze și să intre în locuință ca să fure.

Norocul meu este că sunt acasă și am strâns totul. Aveți grijă de voi și de vecinii voștri, în special de cei pe care îi știți plecați în vacanțe”, a dezvăluit femeia în postarea sa de pe Facebook, potrivit celor de la mirror.co.uk.