O femeie a luat o lingură de ulei de măsline în fiecare zi. Ce s-a întâmplat apoi e uluitor
De câte ori se vorbește despre grăsimile benefice sănătățiii, numite și ”grăsimi sănătoase”, uleiul de măsline iese le cadru. Mai mult, acesta este ingredientul de bază în dieta mediteraneană. Puterea lui benefică poate fi observată și dacă este consumat singur, pe stomacul gol, acesta fiind un truc interesant cu efecte deosebite pentru întregul organism.
O lingură de ulei de măsline pe stomacul gol, în fiecare zi, are grijă de sistemul tău imunitar
Uleiul de măsline este cea mai veche grăsime vegetală descoperită de om. Egiptenii făceau troc cu grecii și dădeau grâne pentru a primi în schimb ulei de măsline. Mai târziu, oamenii de știință l-au analizat și au descoperit că cei care au folosit în mod regulat unei de măsline, atât pentru gătit, cât și ca pansament gastric, au avut un risc cu 41% mai mic de accident vascular cerebral față de cei care nu au consumat deloc.
- Uleiul de măsline conține polifenoli, care ajută la menținerea în limite normale a colesterolului.
- Acesta este un puternic antioxidant ce consolidează și protejează sistemul imunitar.
Într-un studiu publicat în revista Toxicologie și Farmacologie, aflăm și că ingredientul conține un puternic antiinflamator: oleocantal. Substanța inhibă acele proteice toxice care blochează sinapsele pe hipocampus, adică primul semn de debut al bolii Alzheimer. Tot specialiștii susțin că uleiul de măsline este bogat în grăsimi mononesaturate și încărcat cu puternici antioxidanți. Mai mult, componentele conținute de acesta au dovedit că încetinesc creșterea tumorilor în țesutul mamar.
Ingredientul cel bun la toate. Explicațiile nutriționistului Ligya Alexandrescu
„Este perioada când uleiul de măsline este foarte apreciat și lăudat pentru că, pe 30 septembrie, a fost ziua lui. Cel mai bun sau cel bun la toate, de multe ori adjuvant într-o serie de tratament, fie de uz intern, extern, de ordin estetic sau de revigorarea întregului organism – uleiul de măsline face din ce în ce mai mult parte din viața noastră. Sigur că acesta este de mai multe feluri, iar, în funcție de cum acesta se obține, poate să fie un ulei rafinat sau extravirgin. Evident, ultima variantă este cea pe care trebuie să o consumăm.
El se obține foarte ușor, prin simpla presare a măslinelor, la temperatura camerei. Ca și compoziție, din punct de vedere nutrițional, el conține undeva la 0,8 și 2% acid oleic, care este o grăsime mononesaturată, de o calitate excepțională, care luptă cu inflamațiile, cu acidozele, chiar poate fi folosit ca un adjuvant în bolile digestive, dar și în tratamentele cosmetice. Încă din Roma Antică femeile îl foloseau ca tratament pentru înfrumusețare a feței, a părului sau a unghiilor”, a descris Nutriționistul Ligya Alexandrescu la Antena 3.