O familie a murit după ce a mâncat tăiței din congelator. Ce pericol conțineau, de fapt

O familie a murit după ce a mâncat tăiței din congelator. Ce pericol conțineau, de fapt
O familie a murit într-un mod șocant: a mâncat tăiței din congelator

O familei întreagă a murit după ce a luat cina. Cele 9 persoane s-au stins din viață după ce au servit în decursul zilei o porție de tăiței din congelator. De ce s-a întâmplat acest lucru și ce pericol conținea preparatul ingerat de aceștia?

O familie a murit într-un mod șocant: a mâncat tăiței din congelator

O famile formată din nouă persoane a murit după ce a mâncat un vas de tăiței făcuți în casă. Aceștia conțineau făină de porumb fermentată, care fusese înghețată preț de un an. Mai exact, e vorba despre o familie din orașul Jixi, provincia Heilongjiang din nord-estul Chinei, care a mâncat o delicatesă locală ce este cunoscută sub numele de Suantangzi. Aceștia sunt niște tăiței mai groși puși în supă. Totul s-a petrecut pe data de 5 octombrie, când 12 persoane din familie s-au adunat la masă.

Trei dintre membri din ce mai tineri ai familiei au refuzat felul de mâncare din cauza gustului ciudat, arată guvernul local. Ceilalți au mâncat, iar la câteva ore au început să se simtă rău. Până la data de 11 octombrie, opt dintre ei erau confirmați morți. Li, o femeie în vârstă de 47 de ani, a primit tratament în spital, dar cu toate astea nimic nu a dat roade, iar aceasta a murit. Autoritățile locale au susținut că vasul de tăiței s-a stricat din cauza congelării atât de mult timp, otrâvind familia cu acid bongkrek, toxină respiratorie produsă de bacteriile găsite în masă. În preparatul înghețat timp de 12 luni s-a detectat o cantitate mare de acid, arată ladbible.com.

O familie a murit la scurt timp după ce a mâncat tăiței din congelator
O familie a murit la scurt timp după ce a mâncat tăiței din congelator

„Poate provoca leziuni grave multor organe umane”

Comisia de sănătate locală a declarat că a fost găsit și în lichidul gastric al tuturor adulților care au mâncat. Gao Fei, directorul siguranței alimentelor la Centrul Heilongjiang pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, a declarat faptul că rezultatele consumului pot fi adesea fatale. În China și Indonezia, acidul precizat a fost implicat în focarele de boli de origine alimentară care implică poduse alimentare pe bază de nucă de cocos și porumb. Chiar și cu o gătire bună, acidul nu poate fi îndepărtat din preperate.

Global Times raportează că nu există niciun medicament care să trateze astfel de cazuri de otrăvire. Pentru a evita acest lucru, oamenii ar trebui să nu facă sau să mănânce niciun fel de mâncare făcută cu boabe de porumb fermentate. Simptomele îmbolnăvirii încep la câteva ore de la consumul alimentelor. Acestea includ dureri de stomac, transpirații, slăbiciune, iar ulterior comă.

„Poate provoca leziuni grave multor organe umane, inclusiv ficatul, rinichii, inima și creierul. În prezent, nu există un antidot specific. Odată otrăvit, rata mortalității poate fi de până la 40% până la 100%”
Gao Fei, directorul siguranței alimentelor la Centrul Heilongjiang pentru Controlul și Prevenirea Bolilor

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI