O casă într-o zonă superbă din Grecia, mai ieftină decât un apartament din România. Mulţi români încep să facă investiţii acolo

de: Manolică Anca
26 04. 2023

Case ieftine in GreciaGrecia este una dintre destinațiile favorite de vacanță ale românilor. An de an, aceștia preferă să își petreacă concediul pe tărâmuri elene, bucurându-se de priveliști absolut splendide, ape turquoise, nisip fin, dar și de ospitalitatea oamenilor zonei. Ba mai mult, unii se gândesc serios să își achiziționeze o casă de vacanță aici, având în vedere că prețurile sunt destul de accesibile. Iată cât costă o casă într-o zonă superbă din Grecia.

Cât costă o casă în insula Thassos

Thassos este una dintre insulele preferate ale românilor în perioada sezonului estival. Cu prețuri accesibile atât la cazare, cât și la transport, peisaje și plaje spctaculoase, turiștii aleg această destinație turistică pentru a petrece câteva zile de vis pe tărâm elen.

Însă, unii au mers mai departe și se gândesc să își cumpere și o casă în zonă. Și fac bine, pentru că prețurile nu sunt deloc mari. De exemplu, o casă individuală ajunge să fie chiar și de două ori mai ieftină decât un apartament în București. Desigur, costul locuințelor în Grecia poate varia în funcție de locație, dimensiune și starea de conservare.

Poate fi și o oportunitate de afacere

Dacă și tu visezi să ai propria locuință în insula grecească Thassos, dar ți-e frică de prețuri, uită de această grijă. Mobilată complet și cu un stil aparte, o casă de pe această insulă se vinde la un preț cât se poate de accesibil și oferă și oportunitatea de afacere.

Locuința este situată în Mikro Prinos, cu o suprafață totală de 75mp, pe un teren de 111,12 mp. Este alcătuită dintr-o cameră de zi, o baie și o mansardă de 13,82 mp pentru un dormitor, iar în spațiul deschis există un balcon acoperit cu un baldachin de 6,72 mp și o magazie de 11,48 mp sub apartament.

Prețul pentru un metru pătrat este de 667 de euro, ceea ce înseamnă că locuința este se vinde cu 50.000 de euro. Cel care o cumpără, va fi nevoit să îi asigure alimentarea la energie electrică. Comparativ, în unele orașe din România, prețul unui metru pătrat al unui apartament poate ajunge la 1500 de euro.

Citește și: Luna preferată pentru vacanțele românilor în Grecia. Nu mai este august, schimbare mare