O bancă importantă din România se vinde. Cine o cumpără și ce se va întâmpla cu clienții
Credit Agricole România urmează să fie achiziționată de către Vista Bank. Achiziția va fi condiționată de aprobarea Băncii Naționale a României și a Consiliului Concurenței, fiind estimată a se finaliza în primul semestru al anului.
Se vinde o bancă importantă din România
Vista Bank anunță acordul cu Credit Agricole România pentru achiziționarea acțiunilor (100%). După finalizarea achiziției Vista Bank va deține active totale de peste 1,2 miliarde de euro, credite de peste 750 de milioane de euro, depozite de 1,1 miliarde de euro și peste 105 milioane de euro capital CET1.
„Achiziția Credit Agricole România reprezintă un moment important pentru Vista Bank și este în conformitate cu strategia noastră de a ne crește și consolida în continuare poziția pe piață. Ne concentrăm pe susținerea economiei românești, prin generarea de valoare pentru toate părțile interesate, clienți, angajați, acționari.
Dorim să le mulțumim reprezentanților Credit Agricole pentru cooperarea și profesionalismul lor în această tranzacție”, a declarat Stavros Lekkakos, președintele Consiliului de Administrație Vista Bank.
Vista Bank este prezentă pe piața din România din 1998
Pentru anumite aspecte PWC și David & Baias au acordat consultanţă financiară și juridică, iar Deloitte a asigurat consultanţă financiară .
Potrivit Agerpres, Vista Bank se află piața bancară din România încă din 1998, deține o rețea de 31 de sucursale, are 320 de angajați și oferă o gamă completă de produse și servicii clienților locali și internaționali. Credit Agricole România are o rețea de 14 sucursale, active totale de 535 milioane euro, depozite de 410 milioane euro și credite de 395 milioane euro.
Ce se va întâmpla pe piața rezidențială anul acesta
O știre din economic arată ce se va întâmpla pe piața rezidențială în acest an.
”Numărul de tranzacții imobiliare se află deja pe un trend ascendent comparativ cu finalul lui 2019, conform statisticilor oficiale publicate de către Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI). Spre exemplu, în Bucuresti și Ilfov, cea mai mare piață rezidențială regională din România, s-au înregistrat în octombrie cu 35,46% mai multe tranzacții cu imobile comparativ cu octombrie 2019, iar în noiembrie am avut un plus de 32,05% față de noiembrie 2019.
În consecință, evoluția anuală din 2020 a intrat pe plus, suntem în creștere față de primele 11 luni, în ciuda a două luni de restricții de circulație și a stării generale de incertitudine din lunile care au urmat. Aceeași situație este prezentă și la nivel național, cu un plus de aproximativ 7% în primele 11 luni comparativ cu primele 11 luni din 2019, în timp ce unele piețe regionale, precum Cluj – Napoca sau Constanța, înregistrează plusuri de peste 20%”, susțin consultanții SVN.