O asistentă din Constanța a murit după ce a fost testată pozitiv. Informația, confirmată de Santitas

Recordul negativ de peste 8000 de infectări, prezis de Rafila

În aceste zile negre în România se moare din cauza infecției cu COVID-19 și, din păcate, nu doar pacienți, ci și cadre medicale, asistente și personal medical auxiliar au ajuns din salvatori în salvați, sau chiar mai rău, în persoane decedate.

O asistentă din Constanța a murit după ce a fost testată pozitiv

În acest moment numărul deceselor a crescut la 118, dar, confomr specialiștilor, numărul va crește în continuare. Din păcate nici medicii, asistentele sau personalul medical auxiliar nu este ferit de infecția cu COIVD-19 și nici de posibilul deces. Un astfel de caz vine de la Constanța, conform Antena 3, fiind vorba de o asistentă medicală care a decedat la nici 48 de ore, după ce fusese internată la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța. Femeia, în vârstă de 55 de ani, conform declarațiilor colegilor, avea simptomatologia și era implicată, ca și contact, într-o anchetă epidemiologică, dar în afara spitalului unde lucra. Fusese în concediu medical din această cauză, plus că mai avea și alte probleme de sănătate.

Informația, confirmată de Santitas

Până la momentul internării, asistenta era angajata Spitalului Județean ”Sf Andrei” din Constanța. Femeia a fost internată la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, fiind suspectă de infecția cu COVID-19. În momentul decesului nu se  știa sigur dacă analiza femeii era sau nu confirmată ca fiind pozitivă. Informația despre decesul femeii a fost confirmată și de cei de la Sanitas.

Astăzi, oficialii, anunțau la ora 14  că numărul pesoanelor decedate a urcat la 118. Este vorba despre o femeie de 54 de ani din Constanța, revenită din Turcia și confirmată cu coronavirus. Avea condiții medicale pre-existente (obezitate morbidă); bronho-pneumonii repetate în ultimele 12 luni. De asemenea, decesul cu numărul 118 este al unui bărbat, 61 ani, din mun. Bucuresti Internat în SCBIT “Victor Babes” București, prin transfer de la Spitalul Militar București, pe data de 30/03/2020.

De la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până în prezent, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.418 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare. De asemenea, 52 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea  fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Până astăzi, 3 aprilie, pe teritoriul României, au fost confirmate 3.183  de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 283 au fost declarate vindecate și externate  din unități spitalicești: 126 la București, 58 la Timiș, 34 la Iași, 5 la Caraș-Severin, 6 la Prahova, 16 la Constanța, 8 la Dolj, 8 la Cluj, 7 la Brașov, 5 la Galați, 2 din Bihor, 2 Argeș, 2 la Arad, 1 la Brăila, 1 la Mureș, 1 la Neamț, 1 la Alba.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI