Numele secret pe care îl folosește Vladimir Putin. Cum îl numesc soldații ruși în convorbirile telefonice

de: Ionuț Vieru
16 05. 2022

Conversația dintre doi militari ruși a fost interceptată de către Serviciul de Securitate din Ucraina. Noi detalii au ieșit la iveală despre Vladimir Putin, iar unul dintre soldați a recunoscut că li s-a permis să folosească arme interzise.

Convorbirea dintre doi militari ruși

SBU a interceptat convorbirea dintre doi militari ruși. Unul dintre ei a fost surprins când mărturisește că a primit aprobarea de a folosi bombe cu fosfor și muniție cu fosfor. Aceste arme sunt interzise de către convențiile internaționale.

Bombele cu fosfor provoacă pagube uriașe. Sunt bombe incendiare și se aprind când intră în contact cu oxigenul. Utilizarea acestor este interzisă de către legislația internațională în zonele populate.

În cursul zilei de duminică, armata rusă ar fi lansat bombe cu fosfor asupra combinatului siderurgic Azvostal din orașul Mariupol, anunțase atunci sursele ucrainene.

Un deputat din consiliul orașului, Petro Adriușcenko a postat o înregistrare video cu atacul respectiv, pe Telegram. În clip se poate vedea și un foc de artilerie. Postarea a venit însoțită de mesajul „Iadul a venit pe pământ. La Azvostal”. Cu toate acestea, înregistrarea nu a fost verificată din sursă independentă.

Ce poreclă are Vladimir Putin

În convorbirea interceptată de Serviciul de Securitate din Ucraina, militarul rus confirmă ca li s-a dat voie să folosească bombe cu fosfor și muniție cu dispersie, dar și că așteaptă ca Vladimir Putin, pe care el în numește „Volodia”, să aprobe utilizarea unei rachete balistice.

“Da, ei încă așteaptă ca Volodia (Putin – n.r.) să retragă trupele și să lanseze “Topoli” aici. Și așa, vedeți, tot ce era interzis prin convențiile internaționale: bombe cu dispersie, fosfor – ni s-a permis totul, am lansat de toate acolo”, potrivit Pravda.

„Topoli” așa cum se spune în convorbire este una dintre cele mai noi rachete balistice intercontinentale ale Rusiei. Are o rază de acțiune de 11.000 de km, iar Kremlinul susține că aceasta poate evita toate sistemele antirachetă.

Conform aceleiași surse, astfel de convorbiri sunt interceptate încă din anul 2014. Ele vor fi colectate și incluse în materialele pentru instanțele internaționale, pentru ca niciun criminal de război din armata rusă să nu scape nepedepsit, mai spune serviciul de informații.