Numele lui Cristiano Ronaldo, implicat în scandalul în care clubul Juventus riscă să fie retrogradat. Procurorii vorbesc despre un „document secret”

Numele lui Cristiano Ronaldo, implicat în scandalul în care clubul Juventus riscă să fie retrogradat. Procurorii vorbesc despre un „document secret”

Juventus este din nou în centrul unui scandal uriaș. Procurorii vorbesc despre un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproape 200 de milioane de euro, iar zece persoane din conducerea clubului și-au dat demisia în urma acestei anchete. Organele care investighează situația au intrat în posesia unei înregistrări în care se punea la cale un plan prin care Cristiano Ronaldo trebuia să fie plătit „pe sub masă”.

Juventus riscă retrogradarea din cauza scandalului de evaziune fiscală

Cifrele sunt cutremurătoare. Procurorii vorbesc despre evaziune fiscală de aproape 200 de milioane de euro, dar spun că din conturile clubului au și „dispărut” 30 de milioane de euro.

Ancheta a provocat o adevărată mișcare tectonică în cadrul grupării torineze. Președintele Andrea Agnelli, adjunctul său, Pavel Nedved, cât și de directorul general al clubului, Maurizio Arrivabene, au decis să-și dea demisia de la Juventus. Alături de ei au fost nevoiți să plece alți șapte oficiali ai clubului. Presa din Italia vorbește despre retrogradarea echipei, pentru că o depunctare ar fi o pedeapsă mult prea blândă față de amploarea scandalului. Nu ar fi prima oară. „Bătrâna Doamnă” a fost retrogradată și după celebrul scandal „Calciopoli”.

Numele lui Cristiano Ronaldo, implicat în scandalul de la Juventus

Procurorii au interceptat mai multe convorbiri telefonice, iar în una dintre ele managerul general Federico Cherubini și avocatul Cesare Gabasio, stabileau cum să se facă „tranzacții fictive” dacă va fi deconspirat „secretul cu Ronaldo”. Era o perioadă dificilă, salariile au fost înghețate din cauza pandemiei de COVID, dar Ronaldo trebuia plătit integral. Portughezul și-a primit toți banii din contract chiar și în cele patru luni când jucătorilor le-au fost reduse contractul.

„Înțelegerea secretă a lui Ronaldo nu ar fi trebuit scoasă la iveală pentru că, dacă se ajunge aici, vor sări la gâtul nostru, peste auditori și peste tot. Și atunci va trebui să facem o tranzacție fictivă”, i-ar fi spus avocatul lui Cherubini, conform La Stampa.

Cristiano Ronaldo a avut la Juventus un salariu anual de aproape 20 de milioane de euro. De la echipa italiană a plecat la Manchester United și s-ar putea întoarce în Italia, după ce și-a reziliat contractul cu formația din Premier League. Una dintre echipele interesate de starul naționalei Portugaliei este AS Roma unde antrenează Jose Mourinho.

Tot La Stampa vorbește și de ofertă din Arabia Saudită. Al Nassr este gata să-i plătească starului de 38 de ani o sumă uriașă: 200 de milioane de euro pe an.

Urmăriți Playtech.ro și pe