Nu vei folosi alt îngrășământ mai bun la legumele din grădină. Două ingrediente sunt suficiente pentru o cultură înfloritoare
Nu te poți bucura de recolte bogate și de bună calitate dacă nu apelezi la câteva trucuri ce îți vor ajuta plantele să se dezvolte armonios. Grădinarii cu experiență au dezvăluit care este cel mai bun îngrășământ pentru legumele din grădină. Ai nevoie de doar două ingrediente naturale și deloc costisitoare.
Trucurile grădinarilor cu experiență
În ultima perioadă, numărul agricultorilor începători este în continuă creștere. Tot mai mulți români aleg să dedice un colț mai mic sau mai mare al grădinii creșterii legumelor, fructelor, verdețurilor și plantelor aromatice, dorind să poată pune pe masă produse proaspete, crescute natural, fără să fie tratate cu diferite substanțe ce le accelerează în mod artificial dezvoltarea.
Pentru a ne putea bucura de recolte bogate și de bună calitate, trebuie să știm nu doar reguli de bază ale îngrijirii plantelor, dar și câteva trucuri ce le ajută să se dezvolte armonios.
Cel mai bun îngrășământ pentru legume
Grădinari cu experiență au dezvăluit care este cel mai bun îngrășământ pentru legumele din grădină. Două ingrediente naturale și deloc costisitoare sunt secretul succesului.
Îngrășămintele organice sunt produse naturale care sunt folosite pentru a hrăni plantele și contribuie la sănătatea generală a solului.
Te-ar putea interesa și: Ce îngrășământ să pui la ardei și roșii la sfârșit de iulie. Așa vei avea parte de legume suculente și gustoase
Compost
Primul ingredient ce îți ajută legumele să se dezvolte este compostul, ce este un material organic descompus – frunze, resturi de legume și alte produse organice din bucătărie.
Poate fi amestecat cu pământul de grădină pentru a adăuga nutrienții necesari pentru a promova creșterea sănătoasă a plantelor. Compostul poate fi aplicat sub formă solidă sau lichidă cunoscută sub numele de ceai de compost.
Gunoi de grajd
Gunoiul de grajd este obținut din deșeurile animale de la ierbivore care au fost descompuse într-o substanță asemănătoare solului. Acest tip de îngrășământ funcționează cel mai bine atunci când este bine amestecat în solul în care veți planta răsadurile.
Gunoiul de grajd „proaspăt” poate fi prea fierbinte pentru plante și le poate arde, așa că cel mai bine este să folosiți gunoi de grajd compostat sau îmbătrânit. Dacă folosiți gunoi de grajd proaspăt, asigurați-vă că îl adăugați toamna și lăsați-l să stea toată iarna.
Te-ar putea interesa și: Amestecul cu stafide care face minuni pentru legumele din curte. Este cel mai bun îngrășământ