„Nu vă e frică, ă? O să vedeți cât de curând cum venim peste voi și vă tăiem!” Fanatism la pelerinajul Sfintei Parascheva

„Nu vă e frică, ă? O să vedeți cât de curând cum venim peste voi și vă tăiem!” Fanatism la pelerinajul Sfintei Parascheva
"Nu vă e frică, ă? O să vedeți cât de curând cum venim peste voi și vă tăiem!" Fanatism la pelerinajul Sfintei Parascheva

Restricțiile impuse de autorități cu privire la pelerinajul organizat cu ocazia Sfintei Cuvioase Parascheva au deschis răni adânci lăsate în urmă de comunism. Din păcate, toate frustrările cetățenilor au fost exprimate din nou cu ură și patimă împotriva Guvernului. Miile de oameni care nu au fost lăsați să ajungă la racla cu moaștele Sfintei Parascheva au jignit jandarmii, dar și pe cei care au ordonat aceste măsuri de restricție împotriva accesului la religie.

„COVID-19 este o invenție a Guvernului”

Printre miile de credincioși ajunși în curtea Catedralei Mitropolitane de la Iași pentru a asculta slujba desfășurată în zi de mare sărbătoare, s-au aflat mulți protestatari „anti-botniță”, cunoscuți pentru revoluțiile făcute în fața Guvernului împotriva măsurilor anti-COVID-19.

Făcând abstracție de semnificația sărbătoarei religioase a Sfintei Parascheva, protestatarii au creat și de această dată un adevărat circ, acuzând conducerea statului pentru dictatură și pentru toate necazurile care se întâmplă în această țară. Mai mult, unii oamenii prezenți în fața mulțimii nu au purtat mască, punând în pericol sănătatea publică. Ei consideră că pandemia de COVID-19 este, de fapt, o „plan demie”, iar covidul reprezintă controlul omenirii prin „vaccinare și identificare digitală”.

Una dintre persoanele intervievate susține vehement că acest virus nu există, afirmând că în această vară a umblat în multe locuri, fără a se proteja, motiv pentru care ar fi trebui să se infecteze cu COVID-19 în nenumărate rânduri.

În timp ce jandarmii acționau împotriva oamenilor care voiau să intre cu forța, alții scandau lozici precum: „Când o veni foametea, pe voi vă mâncăm, pe tine te mâncăm, te facem chifetele, bă! Căcați ce sunteți!”, „Europa va dispărea”, „Dumnezeu este cu noi, fiți curajoși”, „Jos dictatura”.

În ciuda evenmentelor manifestate abuziv, au existat însă credincioși care au respectat măsurile de restricție impuse de autorități, participând în liniște la liturghie și rugându-se la moaștele Sfinei Parascheva pentru sănătatea și bunăstarea familiei.

Urmărește imaginile halucinante care arată adevăratul război între cetățeni și cei care ne conduc țara:

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI