”Nu ștu ce să zic. E ciudat”. Andrea Compagno, explicații după ce a fost iar rezervă la FCSB

de: Beatrice Dumitru
07 08. 2023

Andrea Compagno a schimbat soarta derby-ului FCSB – CFR Cluj. El a marcat singurul gol al partidei dintr-un penalty scos tot de el. La finalul partidei, atacantul italian a fost înttebat dacă se simte apreciat la FCSB și nu s-a putut abține. Cum a reacționat jucătorul.

Cum a reacționat Andrea Compagno

Derby-ul FCSB – CFR Cluj a marcat și revenirea vicecampioanei pe arena din Ghencea, după o pauză de mai bine de opt ani. Andrea Compagno a semnat singura reușită a partidei, fiind și prima a ”roș-albaștrilor” pe noul stadion Steaua.

Andrea Compagno a intrat pe teren în minutul la începutul reprizei a doua a meciului FCSB – CFR Cluj, în locul lui Andrei Cordea, și a fost cel care a schimbat soarta meciului, după ce a obținut o lovitură de la 11 metri, pe care tot el a transformat-o. Întrebat dacă se simte apreciat 100% la FCSB, după ce a fost iar rezervă, acesta nu s-a mai abținut și a început să râdă.

Andrea Compagn a decis meciul FCSB – CFR Cluj. Sursa foto: Sport Pictures

”E ciudat, ce pot să zic? Dar nu mă gândesc la asta. Încerc să dau totul, să mulțumesc patronul și staff-ul tehnic. Normal că toată lumea vrea să joace toate minutele, să fie pe teren de la început. E important că am câștigat acest meci, nu contează că am marcat eu.

Noi muncim să fim titulari, lotul e mare, jucăm la trei zile, iar staff-ul trebuia să ia deciziile cele mai bune. Trebuie să fim profesioniști, indiferent de cât jucăm, și să să dăm totul”, a declarat Andrea Compagno, la finalul partidei cu FCSB.

Cum l-a numit Elias Charalambous pe Andrea Compagno

Elias Charalambous, tehnicianul celor de la FCSB a vorbit despre titularizarea lui Tavi Popescu în avanposturi, în locul lui Andrea Compagno. Atacantul italian nu a fost titular în nicio partidă de campionat în acest sezon, ci doar în meciurile cu CSKA Sofia, din Conference League.

Nu-mi place să spun că unii jucători sunt rezerve. Vreau să cred că am jucători care pot schimba soarta meciurilor. Iar Compagno e un jucător care a schimbat jocul, nu e rezervă, e un game-changer (n.r -inovator, revoluționar). Atitudinea lui a fost extraordinară, ne-a ajutat foarte mult să câștigăm cele trei puncte”, a precizat Elias Charalambous,

Odată cu revenirea pe stadionul din Ghencea, fanii ”roș-albaștrilor” au luat cu asalt arena și recordul de asistență a fost doborât la derby-ul cu CFR. 28,519 de spectatori au fost prezenți în tribune. Precedentul record a fost stabilit la o partidă dintre CSA Steaua și Dinamo, din Liga a 2-a. Atunci, în tribunele stadionului Steaua s-au aflat aproximativ 21,500 de suporteri.

Pentru echipa condusă de Elias Charalambous urmează partida tur a „dublei” cu danezii de la Nordsjaelland, din cadrul turului trei preliminar al UEFA Conference League. Meciul va avea loc pe data de 10 august, de la ora 21:30.