Nu mai uda florile cu apă de la chiuvetă! Greșeala pe care o fac mulți români, ce lichide să folosești
Dacă ai mai căutat sfaturi despre plante pe internet, probabil ai găsit articole care îți spuneau că nu trebuie să folosești apă de la chiuvetă pentru udatul florilor, dar nu le-ai acordat importanță. Noi îți dezvăluim cinci alternative geniale pentru plante frumoase și sănătoase. Vei regreta că nu le-ai descoperit mai devreme.
Uzi florile cu apă de la chiuvetă?
Multe gospodine udă plantele din casă cu apa de la robinet, deoarece pare soluția cea mai ieftină și mai convenabilă. Cu toate acestea, nu este cea mai indicată. Din fericire, există alte soluții pe care le poți folosi pentru florile tale, iar unele dintre ele sunt ușor de obținut. Iată cinci lichide mult mai bune decât apa de la chiuvetă pentru udatul mușcatelor, de exemplu. Stropite o dată la două sau trei săptămâni, plantele tale vor fi mai sănătoase și mai viguroase.
Apă minerală carbogazoasă
Plantele acidofile (ficusul, orhideele, violetele africane sau hortensiile) pot fi udate cu apă minerală. Ea conține numeroase minerale benefice pentru flori, care nu se găsesc în apa de la chiuvetă. Potasiul, magneziul sau fierul sunt esențiale pentru dezvoltarea armonioasă a plantelor. Udă-le cu apă minerală la două săptămâni și plantele tale îți vor mulțumi.
Apa în care au fiert legumele sau ouăle
După ce fierbi ouă sau legume precum cartofi, morcovi, mazăre sau fasole, nu arunca apa în chiuvetă. Las-o să se răcească, elimină ingredientele mici rămase și udă florile cu ea. Apa în care au fiert este perfectă pentru că are aminoacizi și minerale care ajută la dezvoltarea și înflorirea plantelor.
Apă de ploaie
Poate știi de la bunicile tale că acestea se spălau pe cap cu apa de ploaie. Află că darul naturii este perfect și pentru plante. Strecoară lichidul printr-o pânză fină și ține-l într-un loc răcoros. Udă din când în când florile cu această apă naturală, pentru că este cea mai bună.
Ceaiul de plante
Fierbe o oală mare de ceai de mușețel, sunătoare sau tei și diluează-l cu două sau trei părți de apă de la robinet, apoi udă plantele cu el. Ceaiurile din plante medicinale conțin o mulțime de acizi și substanțe nutritive benefice florilor tale. Atenție, însă! Lichidul nu trebuie să conțină zahăr, lămâie sau lapte.
Berea
Berea este bună pentru plantele tale. Aminoacizii, glucidele și mineralele din ea hrănesc florile de pe pervaz. Trebuie folosită doar de două ori pe lună și numai diluată cu trei părți de apă. Toarnă lichidul la marginea ghiveciului, astfel încât să fie filtrat mai întâi de bacteriile benefice din pământ.