Nu mai pune zahăr în cafea. Ingredientul folosit în cafenele, aşa îi dai gustul dulceag

de: Amyra Garey
12 08. 2023

Știai că cea mai dorită licoare a dimineții poate fi preparată și fără zahăr? Da, este vorba de cafea, iar specialiștii spun că, preparată corect, aceasta nu are nevoie de îndulcitor!

De ce să nu mai pui zahăr în cafea

Pentru mulți oameni cafeaua este primul gând dimineața, o băutură care dă energie și poate fi savurată alături de un corn sau fursecuri.

Fie ca este vorba de gust sau de obișnuință, cafeaua este nelipsită de pe mesele românilor. Însă există un obicei care nu e tocmai benefic organismului, mai precis, zahărul pus în cafea.

Mulți dintre iubitorii de cafea obișnuiesc să o îndulcească, însă experții atenționează cu privire la acest obicei.

Potrivit specialiștilor în prepararea cafelei, dacă aceasta este pregătită corect, nu are nevoie de zahăr sau îndulcitori pentru a putea fi consumată.

Ce se adauga in cafea ca sa devina foarte sanatoasa

Obișnuința zahărului în cafea, un pericol pentru organismul tău

În cazul în care nu știai, nu cafeaua îndulcită, ci cafeaua cu gust amar accentuat este cea care permite organismului uman să asocieze imediat o anumită nevoie, precum cea de energie.

De asemenea, experții susțin că persoanele care preferă cafeaua amară sunt mai sensibile când vine vorba de conservarea energiei.

Cafeaua aduce foarte multe beneficii organismului, însă, odată ce ai presărat zahar, există posibilitatea să te confrunți cu mai multe efecte nedorite.

Zahărul conduce la o acumulare mare de grăsime și poate duce la îmbolnăvirea ficatului. De asemenea, iar această afecțiune contribuie la dezvoltarea diabetului și crește și riscul de apariție a bolilor cardiace.

Cu ce poți înlocui zahărul din cafea

Chiar dacă nu te așteptai, sarea poate fi folosită pentru a neutraliza gustul amar al cafelei, deoarece sodiul este un ingredient care echilibrează gustul cafelei, eliminând aroma amară. Scorțișoara este un alt ingredient care poate fi înlocuitor pentru zahăr. Pune un vârf de scorțișoară când cafeaua este încă fierbinte și te vei convinge!

Totodată, persoanele care obișnuiesc să prepare cafeaua la ibric ar trebui să știe că băutura nu se lasă prea mult pe foc, pentru că va fi și mai amară.

Dacă vrei să procedezi ca în restaurante, trebuie să știi că barmanii înlocuiesc zahărul cu laptele spumat sau cu miere.