Știai că, în funcție de ceea ce adaugi dimineața în cafea, te poți bucura de mai puțină sau mai multă energie? Unele ingrediente din bucătărie, pe lângă faptul că oferă o aromă subtilă băuturii, sporesc și nivelul tău de acțiune. Află în rândurile de mai jos despre ce produse este vorba.
Mulți dintre noi își încep ziua cu o ceașcă fierbinte de cafea. Este o modalitate excelentă de a ne trezi și de a ne oferi un impuls de energie de care avem nevoie pentru a duce toate sarcinile de pe parcursul zilei la capăt, în mod corespunzător, mai ales când suntem contra timp.
Probabil te-ai obișnuit deja să bei cafea în fiecare dimineață. Totuși, când a fost ultima dată când te-ai întrebat, înainte de a te grăbi să ieși pe ușă, ce gust are cafeaua ta, de fapt? Este ușor să urmezi rutina, însă aceasta are și un aspect negativ, anume nu îți mai dai seama de micile detalii.
În articolul de astăzi, Playtech Știri îți arată ce ingrediente poți pune în cafeaua de dimineață pentru a-i îmbunătăți gustul, dar și pentru a-ți spori ție nivelul de energie. Multe gospodine au deja aceste produse în dulapul cu condimente din bucătărie. Trebuie doar să le folosească.
Dacă ești un fan al cafelei, fără îndoială ai văzut deja foarte multe imagini cu cafea și scorțișoară circulând pe internet. Scoțișoara nu numai că-ți oferă mai multă energie, ci furnizează organismului nutrienți importanți. Poți adăuga scorțișoară măcinată în cafeaua deja preparată sau în filtru.
Există, totuși, și alte ingrediente din bucătărie pe care le poți folosi pentru a oferi cafelei de la prima oră o aromă mai plăcută. Vorbim, de exemplu, despre ghimbirul proaspăt. Poți adăuga câteva felii din acesta deasupra cafelei măcinate înainte de preparare sau poți adăuga o linguriță de ghimbir pudră în băutură.
Specialiștii din domeniul sănătății spun că ghimbirul poate să te ajute la ameliorarea stărilor de greață, a indigestiei și a crampelor menstruale. Ajută și la menținerea echilibrului nivelului de zahăr din sânge.
Rozmarinul îți poate îmbunătăți, de asemenea, cafeaua de dimineață. Ce trebuie să faci este să pui o crenguță de rozmarin proaspăt deasupra cafelei măcinate, să pornești aparatul de cafea ca de obicei și să prepari băutura. Aroma sa își va schimba subtil nuanța.
Beneficiile, în cazul consumului de cafea, sunt multe, după cum știm deja cu toții. Medicul nutriționist Mihaela Bilic a explicat și câtă cafea este bine să bem în zilele călduroase de vară. Un lucru e cert: două, trei cești din această băutură, consumate zilnic, nu fac rău organismului.