Nu mai pune ulei în varza călită. Ingredientul care dă tot gustul, de fapt. Vei fi lăudat de toţi
Este un preparat tradițional, savurat de generații de români din toate colțurile țării. Delicios, sățios, ușor de făcut și deloc costisitor, este un adevărat răsfăț culinar. Dacă vrei să obții cel mai bun rezultat, nu mai pune ulei în varza călită. Află, din rândurile de mai jos, care este, de fapt, ingredientul care dă tot gustul.
Un preparat tradițional, apreciat în toată țara
Varza călită este, fără doar și poate, unul dintre cele mai populare preparate de la noi din țară. Este savurată în toate colțurile țării, fiecare regiune având propria variantă a rețetei tradiționale. Nu este deloc dificil de preparat, pe aragaz sau în cuptor, poate fi făcută și de cei care nu au prea multă experiență în bucătărie, nu necesită ingrediente multe, greu de găsit sau costisitoare.
De cele mai multe ori, în cazul acestui fel de mâncare, diferența dintre succes și eșec este dată de produsele pe care le folosim. Gospodinele apelează la un anumit truc pentru a-i da o aromă specială. Află, din rândurile de mai jos, de ce nu ar mai trebui să pui ulei în varza călită și cu ce să îl înlocuiești.
Ingrediente varză călită
În doar 40 de minute, îți poți încânta familia și musafirii cu un adevărat răsfăț pentru papilele gustative. Vei avea nevoie de:
- 1,2 kilograme de varză nouă, cu frunze subțiri
- 100 de grame de slănină afumată, tăiată felii subțiri
- o ceapă de mărime medie
- două frunze mici de dafin
- o linguriță de cimbru uscat
- 150 mililitri de apă
- o linguriță de boabe de piper negru
- 200 grame de suc de roșii concentrat – cel făcut în casă este cel mai bun
- o linguriță de boia dulce
- o linguriță rasă de sare
- un borcan de ardei iute în oțet
Te-ar putea interesa și: Condimentul pe care să îl pui în varza călită de post. Doar aşa o vei face de acum, e delicioasă
Ce să pui în loc de ulei în varza călită
Cel mai bun sfat al gospodinelor: nu mai pune ulei în varza călită! În locul lui, se recomandă să se folosească slănina – un ingredient ce va da preparatului un gust senzațional.
Tot ce trebuie să faci este să pui o tigaie la foc mic și să pui în ea cele o sută de grame de slănină afumată, tăiată felii subțiri.
Acestea trebuie să se topească, nu să se prăjească, deci este foarte important să nu fie ținute pe o flacără prea puternică. Nu uita să întorci feliile de pe o parte pe alta, din când în când.
După ce se topește slănina, se scot cojile din vas și se pune ceapa la călit. Când aceasta devine translucidă, se adaugă jumătate din cantitatea de varză frecată înainte cu sare. După câteva minute, după ce își reduce volumul, se adaugă și a doua jumătate.
Prepară apoi varza calită după rețeta tradițională, rezultatul va fi delicios. Rețeta completă, aici: Cea mai bună varză călită. Secretul știut numai de băcătari a fost dezvăluit