Nu mai pune ulei în salata de vinete. Ingredientul de aur pe care îl folosesc cei mai buni bucătari. Iese mult mai gustoasă așa
Pe lângă peisajele frumoase, România se poate mândri și cu preparatele sale. Printre cele mai îndrăgite se numără și salata de vinete. Acest preparat are un gust delicios și poate fi consumat chiar și de cei care se luptă cu kilogramele în plus. Există un anumit truc prin care putem face ca salata de vinete să aibă mai puține calorii. Iată care este acela!
Cu ce poți înlocui uleiul din salată?
Nutriționiștii recomandă, să evităm pe cât posibil folosirea uleiului în salata de vinete. O singură lingură de ulei, poate avea 100 de calorii. Din fericire, bucătarii vin în ajutorul nostru cu o serie de trucuri prin care putem evita să transformăm salata de vinete într-o bombă calorică.
Pentru prepararea unei salate de vinete sănătoase, putem înlocui uleiul cu tahini. Astfel, vom avea nevoie de:
- 4 vinete medii
- 1 ceapă albă mare
- 4 căței de usturoi dați prin presă
- 1 legătură de pătrujel
- o jumătate de linguriță de sare
- un dovlecel
- 3 lingurițe pastă de susan (tahini)
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în salata de vinete pentru un preparat spectaculos. Aşa va fi mai aromată
Rețeta sănătoasă de salată de vinete
Primul pas constă în punerea vinetelor spălate și uscate pe o tavă întinsă tapetată cu hârtie pergament. Tava se introduce în cuptorul preîncălzit la 175 de grade Celsius și se lasă la copt aproximativ o oră.
Dacă vinetele sunt mai mari, le puteți pune la cuptor pentru încă 10, 15 minute în plus. Cât timp vinetele sunt la cuptor, puteți curăța dovlecelul de coajă. După ce este curățat, puteți să-l tăiați în cuburi mici și să-l puneți într-o oală mică la fiert.
Dovlecelul se lasă la fiert timp de 10 minute din momentul în care apa începe să fiarbă. După ce acesta este fiert, se poate zdrobi până când obțineți un piure.
Te-ar putea interesa și: Ce trebuie să faci cu ceapa înainte de a o pune în salata de vinete. Aşa făceau şi bunicile noastre
În pararel, se toacă mărunt ceapa. În alt bol se pune pasta de tahini și sucul obținut de la ceapă. Vă puteți folosi de un tifon pentru a obține sucul de ceapă. Ulterior, se adaugă sucul de lămâie și usturoiul dat prin presă. Nu uitați să puneți și pătrunjelul. Compoziția obținută se pune la frigider.
Când vinetele sunt copate, le puteți scoate din cuptor. Acestea se taie pe lung. Folosindu-vă de o lingură de lemn, puteți scoate pulpa. Pulpa de vinete se toacă pe un tocător cu ajutorul unui cuțit de lemn sau de plastic. Este indicat să nu folosești furculița, pentru că vinetele se vor oxida. Când vinetele sunt tocate, puteți adăuga compoziția din frigider. Amestecați bine până când obțineți salata de vinete dorite.
Te-ar putea interesa și: Ce să pui în salata de vinete chiar la final pentru un gust deosebit. Aşa fac cele mai iscusite gospodine