Nu mai pune smântână în ciorbă! Ingredientul lejer care o face şi mai gustoasă, e reţetă veche

de: Andreea Vînătoru
15 01. 2024
Ciorba este unul dintre cele mai apreciate preparate de români. Majoritatea gospodinelor știu să îl gătească, dar nu toate cunosc faptul că nu trebuie să mai adauge smântână în ciorbă. Un alt ingredient o face mai delicioasă și gustoasă. Iată care este rețeta veche propusă de toți bucătarii cu experiență!

Nu mai adăugați smântână în ciorbă

După perioada sărbătorilor, mulți români preferă să mânânce preparate mai ușoare și mai slab calorice, în special ciorbe. Toată lumea știe să gătească acest preparat delicios, iar majoritatea gospodinelor preferă să folosească smântână la anumite feluri de ciorbă.

Știm cu toții că smântâna se poate îmbrânzi și nu oferă niciun un gust atât de delicios preparatului, așa că bucătarii au dezvăluit secretul vechi al ciorbei gătite cu lapte bătut. Dacă vă gândeați că acest ingredient nu poate fi adăugat în ciorbă, ei bine, v-ați înșelat amarnic!

Spre exemplu, ciorba clasică de cartofi poate fi asezonată cu lapte bătut, așa că veți obține un preparat culinar absolut delicios. Însă și alte ciorbe pot fi combinate perfect cu lapte bătut.

Laptele bătut dă un gust mai delicios

Citește și: Când se pune zeama de varză în ciorbă. Multe gospodine greșesc, îi strică tot gustul

Experții bucătari au dezvăluit una dintre cele mai vechi și delicioase rețete de ciorbă. Dacă nu știați până acum, în trecut, ciorba de dovlecei se făcea cu lapte bătut, nu cu smântână. Pentru prepararea acestei delicatese, nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente. Ciorba de dovlecei cu lapte bătut se gătește rapid și nu trebuie să fiți experți în arta culinară.

Ingrediente:

  • 2 dovlecei, de mărime medie;
  • o ceapă;
  • 1 morcov mic;
  • 500 ml lapte bătut;
  • ulei de măsline;
  • sare.

Mod de preparare:

Prima dată se spală dovlecelul și se curăță de coajă. Se taie apoi pe jumătate și se curăță cu o lingură miezul cu semințe, apoi se taie în cubulețe de aproximativ 2 cm lățime. Se spală și se curăță ceapa, apoi se toacă mărunt, iar morcovul se dă prin răzătoare.

Apoi, ceapa și morcovul se pun într-un vas cu 3-4 linguri de apă și se lasă la foc mic câteva minute, apoi se adaugă dovleceii și două căni cu apă și se fierbe totul până când dovleceii devin moi. Trebuie să vă asigurați că legumele sunt fierte complet și apoi să opriți focul. După care se toarnă ușor aptele bătut amestecând continuu. Se pune sare după gust și se stropește cu puțin ulei de măsline. Ciorba se poate mânca rece sau caldă, după preferințe!