Nu mai pune pătrunjel sau mărar în mâncărica de cartofi, îi strică tot gustul! Planta care îi oferă o savoare aparte
Mâncărica de cartofi este un preparat potrivit pentru a fi pus pe masă în perioada de post, fiindcă nu este nevoie să folosești ingrediente de origine animală pentru a ajunge la un rezultat savuros. Sfatul nostru este să renunți să pui pătrunjel sau mărar în mâncărică de cartofi. Ce ierburi aromatice să folosești.
Secretele ingredientelor din preparat
Bunicile noastre preparau deseori mâncare de cartofi, dacă aveau în grădină tuberculii. Rețeta nu este deloc dificilă. Trebuie să știi doar ce ingrediente să folosești pentru a maximiza calitatea alimentelor și aroma preparatului final. Recomandările de mai jos te vor ajuta să dai cartofilor o aromă aparte.
Alege mai întâi tipul de cartofi potrivit pentru această rețetă. Sfatul nostru e să folosești cartofi roșii, fiindcă rezistă mai bine decât soiurile albe și nu se dezintegrează la fel de repede când sunt puși la fiert.
Condimentele adăugate la final sunt cele care fac toată diferența. Multe românce presară în mâncare pătrunjel sau mărar, însă noi îți recomandăm să procedezi altfel. Folosește oregano, cimbru sau busuioc pentru a aromatiza mâncărica de cartofi. Aroma de prospețime și gustul vor fi mai intense.
Mâncărică de cartofi. Listă ingrediente
- 1 kg cartofi roșii
- 2 linguri ulei floarea-soarelui
- 1 ceapă mare
- 3 căței usturoi
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- 1 lingură pastă de tomate
- apă pentru fierberea cartofilor
- condimente: sare, 10-12 boabe piper, 3 frunze dafin
- plante aromatice: oregano, cimbru sau busuioc
Mâncărică de cartofi. Mod de preparare
- Se spală, se curăță cartofii (dacă e cazul), se taie în cuburi egale.
- Se pune ulei într-o cratiță, se adaugă ceapă și usturoi tocate mărunt și se călesc ușor.
- Se adaugă cartofii, peste care se presară boia (dacă se preferă) și se amestecă 2 minute.
- Se adaugă apă atât cât să acopere cuburile de cartofi.
- Se condimentează cu: sare, piper, frunze de dafin.
- Se acoperă cratița cu capac și se lasă mâncarea să fiarbă aproximativ 20 de minute.
- Se scot 4-5 cuburi de cartofi, când sunt aproape fierți și se pun într-un vas.
- Se adaugă peste cuburi pastă de tomată și 4-5 linguri din sosul din cratiță.
- Se pasează până se obține un piure, care se amestecă și se adaugă în mâncărică.
- Se adaugă ierburile aromatice preferate în mâncărică, se lasă maxim 10 minute la fiert și se stinge flacăra.
Mâncărica de cartofi se poate servi la masă imediat după ce s-a răcit ușor, pentru a nu frige sau provoca incidente neplăcute. Poate fi consumată în forma propriu-zisă sau împreună cu murăturile preferate. Toată lumea va fi mulțumită de rezultat. Poftă bună!